По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП), Софийски градски

...
По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП), Софийски градски
Коментари Харесай

Убийство в „Люлин“: Колко години ще лежи в затвора извършителят?

По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП), Софийски градски съд (СГС) призна за отговорен подсъдимия А. Г. за съзнателно ликвидиране и му наложи наказване 18 години отнемане от независимост .

Обвинителният акт е импортиран в съда от СГП на 27.01.2023 година Разследването по случая е извършено от Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.

Подсъдимият А.Г. е предаден на съд за това, че на 09.01.2022 година към 22:40 ч. в гр. София, ж.к. „ Люлин “, съзнателно умъртвил И.И. посредством намушкване с нож , проникващо в гръдния панер, засягащо белия дроб и сънната артерия, като убийството е осъществено по изключително непосилен метод за потърпевшия и по хулигански подбуди .

Подсъдимият е направил убийството в изпитателния период на предходното му наказание.

С присъда от 17.04.2024 година Софийски градски съд призна подсъдимия за отговорен в осъществяване на закононарушението, като одобри, че е налице един от двата квалифициращи признака, а точно хулигански подбуди .

Софийски градски съд наложи на подсъдимия наказване отнемане от независимост за период от 18 години и дефинира първичен непоколебим режим на изтърпяване на наказването . Приведе в осъществяване миналата присъда от 1 година и 6 месеца отнемане от независимост.

Първоинстационната присъда на Софийски градски съд не е дефинитивна и може да бъде обжалвана пред Апелативен съд-София.

Ще учат ли учениците на 2-ри май в София?

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР