По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) е окончателно

...
По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) е окончателно
Коментари Харесай

20 години ще лежи в затвора подсъдим за убийство в Борисовата градина

По обвинителен акт на Софийска градска прокуратура (СГП) е дефинитивно приет за отговорен М. А. за осъществено от него закононарушение от Наказателния кодекс (НК) и му е наложено наказване 20 години „ отнемане от независимост “, оповестиха от прокуратурата.

Подсъдимият е приет за отговорен за това, че на 26 ноември 2019 година в гр. София, парк „ Борисова градина “, съзнателно умъртвил О. С., като му нанесъл голям брой прободно-порезни и порезни пострадвания с нож в региона на шията и гръдния панер. Деянието е осъществено с особена свирепост, изразяваща се в безчовечно отношение към жертвата, изключителна гняв, озлобление и садизъм.

Медицинският екип се е отзовал на 5-ата минута и е открил гибелта на 48-годишния мъж, от чиято уста се вижда нож.

Тялото на убития е намерено покрай " Спортна София " в Борисовата градина, против входа на спортния комплекс.

Обвинителният акт е импортиран от СГП в Софийски градски съд (СГС) на 28 юли 2020 година

С присъда №260029 от 12 април 2022 година на Софийски градски съд подсъдимият М. А. е приет за отговорен по повдигнатото обвиняване и му е наложено наказване „ пожизнен затвор без подмяна “ при първичен специфичен режим на изтърпяване на наказването.

По тъжба на отбраната първоинстационната присъда е променена от Софийски апелативен съд (САС) с решение от 29 ноември 2022 година, като на подсъдимия е наложено наказване „ отнемане от независимост “ за период от 20 години при първичен непоколебим режим на изтърпяване.

Изменената присъда е влезнала в действие.

СГП неотложно предприе дейности за осъществяване на наложеното наказване „ отнемане от независимост “ за период от 20 години.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР