По обвинителен акт на Районна прокуратура - Стара Загора е

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура - Стара Загора е
Коментари Харесай

Осъдиха на 3 г. затвор измамник, вземал дарения за даровити деца

По обвинителен акт на Районна прокуратура - Стара Загора е наказан С.В., на 59 година Той е приет за отговорен за това, че в интервала от 25 юли 2022 година до 2 август 2022 година в изискванията на продължавано закононарушение и рисков рецидив, за да набави за себе си имотна полза, е излъгал двама мъже, оповестяват от обвиняването. 

На 25 юли 2022 година С.В. посетил офис на компания в Стара Загора и изискал да се срещне с шефа. Той му дал телефон, като го заблудил, че е на шеф в държавна институция. Управителят се обадил, а С.В., представяйки се за шеф в организация, изискал пари за подкрепяне на даровити деца. Пострадалият се съгласил. Уточнено било по телефона, че при него ще се върне С.В., с цел да вземе парите. В горепосочения интервал той посетил офиса и на друга компания в Стара Загора и по същата скица на два пъти въвел в подвеждане втори потърпевш. Установено е, че от двамата получил общо 1015 лв..

С.В. е осъждан, в това число и за измами.

Районен съд-Стара Загора е наложил на С.В. наказване в размер на 3 години и 2 месеца отнемане от независимост, което да изтърпи при първичен „ непоколебим “ режим. Делото е минало по реда на съкратеното правосъдно разследване. Подсъдимият е признал напълно виновността си и изложените в обвинителния акт обстоятелства и условия.

Присъдата предстои на протестиране и обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР