По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден И.И.,

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е осъден И.И.,
Коментари Харесай

Осъдиха мъж на затвор за кражба на автомобил

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Стара Загора е наказан И.И., на 29 година

Той е приет за отговорен за това, че на 3.05.2021 година в с. Дълбоки, общ. Стара Загора, посредством потребление на техническо средство, незаконно е лишил непознат лек автомобил “Рено 5 “ от владението на притежателя с желание да го употребява, като е последвала щета на транспортното средство, представляваща тотална вреда – закононарушение по чл.346, ал.2, т.1 и т.3 от Наказателния кодекс.

Районен съд-Стара Загора му е наложил наказване от 3 години и 8 месеца отнемане от независимост при първичен „ непоколебим “ режим.

На 2.05.2021 година към 18 ч. притежателят на автомобила го паркирал пред дома си в с. Дълбоки. Той не заключил колата и оставил контактния ключ на арматурното табло. Вечерта И.И. гостувал на собствен другар и използвал алкохол. На 3.05.2021 година към 01,00 ч. решил да отиде до прилежащото село и да употребява за това автомобила на потърпевшия. Отишъл пред дома му, влезнал в купето и потеглил с колата. Движил се към 15 километра, дистанцията сред двете обитаеми места. Спрял пред една къща и там бил видян от очевидци, които се пробвали да го смъкват от автомобила, хващайки го за облеклата през отворения прозорец на вратата, само че не съумели. И.И. внезапно подал газ и траял да се движи по улиците на селото. В един миг изгубил надзор над автомобила, напуснал платното за придвижване и се блъснал в бетонна надземна структура. Вследствие на пътнотранспортното произшествие за автомобила са настъпили голям брой повреди.

Първоинстанционната присъда е обжалвана и е доказана от Окръжен съд-Стара Загора. Понастоящем наказаният И.И. е в пандиза.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР