По обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив са осъдени Александър И.,

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив са осъдени Александър И.,
Коментари Харесай

В Пловдив осъдиха четирима мъже за телефонна измама

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Пловдив са наказани Александър И., на 23 година, Митко Б., 29 година, Кирил А., на 26 година, и Господин П., на 28 година, за това, че след авансово сговаряне, за да набират за себе си имотна полза, възбудили и поддържали подвеждане у другиго, с което му предизвикали имотна щета, като измамата е осъществена от повече от две лица - закононарушение по член 210 ал.1 т.2 по отношение на чл.209 алинея 1 от Наказателния кодекс. 
По утвърдено съглашение, Районен съд-Пловдив е наложил наказване на Александър И. и Митко Б. от по една година и два месеца отнемане от независимост при първичен "общ " режим, за всеки един от тях, на Кирил А. - една година и пет месеца отнемане от независимост при първичен "общ " режим, и на Господин П. - една година "лишаване от независимост " условно с изпитателен период от четири години.
На 10 април 2017 година Кирил А. и Господин П., които се познавали отпреди, отпътували за Румъния, като помолили собствен прочут да ги закара с автомобила си и му платили за горивото 100 лв.. Те стигнали до гр. Букурещ, откъдето купили предплатени карти на румънски мобилен оператор. Настанили се в мотел в покрайнините на града. Кирил А. се обадил на Митко Б. и му споделил, че считали да извършат телефонна машинация на територията на Пловдивска област. Митко Б. поел ангажимент да обезпечи човек, който да вземе парите и се свързал с Александър И.

На 11 април 2017 година, сутринта, Александър И. отишъл гр. Хисаря. Същия ден Господин П. и Кирил А. се обадили по телефона на 81-годишна жена от гр. Хисаря. Единият от тях се показал за полицейски чиновник и споделил, че прави следствие за телефонни измами. Той обяснил, че в града имало група от служители на реда, които търсели измамниците, а те щели да звънят на нейния номер. Двамата поискали да им бъдат предадени 2 000 лава и други нейни спестявания, които дамата трябвало да опише по серийни номера, след което щели да й бъдат върнати. Така щяла да "съдейства " на полицията за задържането на "измамниците ". Заплашили дамата, че в случай че не даде парите, измамниците щели да я нарежат на части. Пенсионерката изпълнила напътствията им, като сложила в найлонов плик от самун общо 3 100 лв.. 

Тя хвърлила парите през терасата на къщата си, откъдето ги взел Александър И. Измамниците предизвестили по телефона дамата да не стои на прозореца на дома си, тъй като можело да се стигне до пукотевица и да има потърпевши. При напускането на гр. Хисаря Александър И. бил спрян от чиновници на Министерство на вътрешните работи, защото бил подаден сигнал в полицейското ръководство. 

При извършените през идващите дни процесуални-следствени дейности и оперативно- издирвателни мероприятия били открити и арестувани останалите участници в измамата. Парите са били възобновени на потърпевшата жена. Споразумението е утвърдено от Районен съд-Пловдив и определението не предстои на обжалване и митинг. Александър И., Митко Б. и Кирил А. са били осъждани преди за закононарушения от общ темперамент.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР