По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали са осъдени Ш.А., на

...
По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали са осъдени Ш.А., на
Коментари Харесай

Осъдиха две жени за измама

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Кърджали са наказани Ш.А., на 43 година, и Х.А., на 27 година

Причината за това е, че през интервала от месец март 2017 година до месец април 2018 година, в гр. Момчилград, обл. Кърджали и в гр. Кърджали, в съучастничество като причинители, при прелиминарен сговор и при изискванията на продължавано закононарушение, за да набират за себе си имотна полза, възбудили и поддържали подвеждане у двама мъже за това, че на тях и на техни близки са им нужни парични средства за лекуване, за медикаменти, за интервенции, за възнаграждение на кръв за интервенции и че ще им бъдат върнати получените от тях пари назаем – като на единия потърпевш са предизвикали имотна щета в размер на 26 500 лв., а на другия - в размер на 3 300 лв.. Общата породена щета е в размер на 29 800 лв..

Според събраните по делото доказателства, двете подсъдими се запознавали със самотни мъже, които търсели връзка с жена, като успявали под най-различни предлози да ги склонят да им дават пари. През множеството време те общували с потърпевшите в обществените мрежи и им изпращали фотоси, на които сякаш били в болница, чакали за интервенция или се лекували у дома, като се нуждаели от пари за санаториум и други По този метод са осъществили закононарушение по член 210, алинея 1, т. 2, вр. член 209, алинея 1, вр. член 20, алинея 2, вр. алинея 1, вр. член 26, алинея 1 от Наказателния кодекс. Щетите не са възобновени.

С определение на съда на Х.А. е наложено наказване от две години и шест месеца отнемане от независимост условно с изпитателен период от пет години и на Ш.А. е наложено наказване от три години отнемане от независимост условно с изпитателен период от пет години. Присъдата е дефинитивна и не предстои на митинг и обжалване, оповестиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР