По обобщени данни към 5 юли в света са потвърдени

...
По обобщени данни към 5 юли в света са потвърдени
Коментари Харесай

CDC: Близо 7000 случая на маймунска шарка в света, Испания държи първото място с 1256 заразени

По систематизирани данни към 5 юли в света са доказани 6925 случая на маймунска шарка, оповестиха от Американските центрове за надзор на болесттите (CDC). Последният регистриран инфектиран е в Панама и е докладван през вчерашния ден.

Рязък скок на инфекцията се следи в Европа. Англия към този момент отстъпи първото място по брой случаи – на Острова записаните са 1235, до момента в който в Германия броят им към този момент е 1242, а в Испания – 1256.

Като цяло нарастването е на всички места, само че в останалите елементи на европейския континент е по-слабо изразено, означават специалистите. Относително висок е броят на случаите във Франция – 577, в Португалия те са 415, в Нидерландия – 352, в Италия – 233.

На Западните Балкани разпространяването на инфекцията не е огромно. Единствена Република Северна Македония от прилежащите на България страни остава без докладван случай. Най-много регистрирани има в Румъния – 11, в Гърция инфектираните са 6, в Сърбия и Турция – по 1. Нашата страна към този момент е докладвала за 3 случая на инфектирани с инфекцията.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР