По обед на граничен пункт Дуранкулак излизат служителите от Добричко,

...
По обед на граничен пункт Дуранкулак излизат служителите от Добричко,
Коментари Харесай

Протестират граничните полицаи

По обед на граничен пункт Дуранкулак излизат чиновниците от Добричко, само че пунктът няма да затваря. В рамките на деня митинги ще има и по други гранични пунктове.

Полицаите (синдикатите в МВР) упорстват за повдигане на главните заплати от юли 2017 година с 15% и за незабавен ремонт на закона за Министерство на вътрешните работи.

Протестът ще се организира, макар че Министерство на вътрешните работи получава в допълнение 55 млн. лева за нарастване на заплатите - по към 60 лева над заплатата на служителите на реда и чиновниците в администрацията. Парите пристигнали от икономии във ведомството.
За първи път от 10 години служителите на реда получават и близо по 500 лева коледни бонуси.

„ Изпълнено е единствено едно от настояванията ни. Министърът до ден сегашен не съблюдава закона и не влиза в договаряния с протестиращите”, съобщи Благой Ванкин от Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи, представен от bTV.

„ Средства както виждаме има – коледните
бонуси, да вземем за пример, демонстрираха, че може да бъде увеличена заплатата на чиновниците и средства има. Разпределението им от бюджета е неправилно”, счита Ванкин.

Той е безапелационен, че митингът на Министерство на вътрешните работи няма да попречи на жителите и няма да се блокират гранични пунктове.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР