По новата програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ предстои да

...
По новата програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ предстои да
Коментари Харесай

Министър Стойчева: МИР ще насърчава развитието на изкуствен интелект в българските фирми

По новата стратегия „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “ следва да отворим процедура, която е насочена към разработка на нововъведения в предприятията, свързани с изкуствен интелект, роботи, безжични мрежи, облачни мрежи, водородни технологии, биотехнологии и промишлености за здравословен метод на живот. Надяваме се по този метод да се сътвори добавена стойност както за нашата стопанска система, по този начин и за насърчаване потенциала в района и в Европа.

Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа Милена Стойчева на Общото заседание на Конфиндустрия България: Конференция „ Изкуственият разсъдък: новата индустриална епоха “.

„ Изкуственият разсъдък и дълбоките технологии са тези, които би трябвало да бъдат водещи за нас. Посочените области в процедурата могат да нареждат България в авангарда на развиването и като запас, и като капацитет, само че и от позиция взаимоотношението с останалите стопански системи “, уточни Стойчева.

Тя акцентира, че компании, които са членове на Конфиндустрия България, могат да аплайват за поддръжка по идната процедура.

„ Следващата мярка, която следва по стратегия „ Конкурентоспособност и нововъведения в предприятията “, е за внедряване на към този момент създадени решения, свързани с високи и дълбоки технологии, както и сполучливото използване на изкуствения разсъдък в разнообразни области на промишлеността “, добави министър Стойчева.

По думите й, Министерството на нововъведенията и растежа разпознава значимостта както на вложенията в сходни нови технологии, по този начин и поддръжката, която би трябвало да се обезпечи за дребния и междинен бизнес. Министър Стойчева акцентира, че визията на МИР е да се трансформира в министерство на предприемачеството, нововъведенията и вложенията.

Припомняме, че публичното разискване на процедурата „ Разработване на нововъведения в предприятията “ завърши на 23 май 2023 година Бюджетът на мярката е 127 млн. лева Безвъзмездната помощ за компаниите ще бъде сред 50 000 лева и 500 000 лева, като те могат да са микро-, дребни или междинни, както и сдружения с до 499 чиновници или огромни предприятия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР