По нова точкова система ще се определят печелившите на големия

...
По нова точкова система ще се определят печелившите на големия
Коментари Харесай

Нов регламент улеснява печеленето на 20-хилядния джакпот във веригата български маратони

По нова точкова система ще се дефинират печелившите на огромния джакпот във веригата от маратонски бягания в България. За трета поредна година мотото " Бягането като метод на живот " сплотява три огромни спортни събития - Маратон Стара Загора на 1 април, Маратон Варна на 13 май и WIZZ AIR София Маратон на 14 октомври. През тази година уредниците трансформират регламента, който дефинира печеленето на спомагателния бонус от 20 000 лв. за най-добре представилите се в трите надпревари за сезона. Новата точкова система дава опция на повече спортисти да имат до последно късмет за продобиване на извънредно атрактивния бонус, който е общ джакпот за мъже и дами.

За всеки старт към този момент ще се дават за първо място по 10 т., за второ по 8, за трето по 6 и така нататък до 1 точка за осмо място, като за продобиване на огромния
бонус се изискват натрупването на най-малко 20 точки. Ако двама или повече спортисти съберат този най-малко, печели бегачът с най-вече точки, при тъждество се взимат поради по-предните класирания и чак при ново тъждество сумата се разделя.

Така
джакпотът в този момент може да се вземе единствено с две победи, или с композиция от победа, едно трето и едно 5-о място, или даже без победа, само че с едно второ и две трети места.

Ето и точкова система за
джакпота:
1. място - 10 точки
2. място - 8 т.
3. място - 6 т.
4. място - 5 т.
5. място - 4 т.
6. място - 3 т.
7. място - 2 т.
8. място - 1 т.

Наред с това, непроменени остават огромните награди за призьорите, които към този момент трета поредна година обезпечават присъединяване на елитни спортисти и регистрирането на доста мощни резултати в обособените български маратони.
През 2018 година доста по-активно в акцията се включват общините, уредници на идните прояви са Столична Община, Община Стара Загора, Община Варна, Министерство на младежта и спорта, БОК, БФЛА и Асоциация " Спорт в свободното време ", както и локални спортни клубове.

За всички маратони записванията към този момент са отворени посредством онлайн поръчки. Сроковете и методите за регистрация, както и изискванията за присъединяване ще намерите в уеб страницата на съответния маратон. И в трите интернет страници има специфични линкове, които дават опция за записване на доброволци.

Организаторите още веднъж обезпечават атрактивен награден фонд за Веригата от маратони. Наред с това всеки участник ще получи рекламна тениска, а сполучливо приключилите главните дистанции ще бъдат отличени със специфичен орден за присъединяване като спомен от събитието.

Веригата започва с първия маратон тази неделя в Стара Загора. Навръх Цветница по улиците на града се чака хиляди да приветстват участниците през първия пролетен уикенд. Организаторите имат удостоверение за идването на доста класни спортисти от Кения, Мароко и други обичайно мощни в бяганията страни. Особено мощно се обрисува присъединяване в полумаратона, който тази година е годен за Национално състезание.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР