По-ниски ще са дори от 2019 година, прогнозира проф. Румен

...
По-ниски ще са дори от 2019 година, прогнозира проф. Румен
Коментари Харесай

Евтиния край морето? Конкуренцията предотвратила скока на цените

По-ниски ще са даже от 2019 година, предвижда проф. Румен Драганов

Летният туристически сезон ще бъде на ниска цена като в някои случаи цените са по-ниски от 2019-а година. Това сподели в " Денят стартира " по Българска национална телевизия шефът на Института за разбор и оценка в туризма проф. Румен Драганов. 

Той добави, че плануваният растеж в цените от към 17 % спада и сега е на равнище от 11 на 100. Напомни и че има разнообразни ценови пакети - от по-бюджетни до суперлуксозни, тъй че окончателната цена на почивката зависи от избора и опциите на клиента.

Голямата конкуренция докара до това, че хората са прагматични и употребяват механизми хотелите да бъдат цялостни, разяснява професорът. 

„ Намаление на цени не си припомням. Все се приказва за нарастване, само че претърпяваме. Като влезете в едно заведение виждате, че напитките са по-скъпи “, прибавя той. 

„ Някакви лимонади са по 7 лв. и като си погледнете най-после сметката, тя е по-голяма от това, което сте решили. Събирали сте 3+7=11, само че внезапно имате едни 15, които са за две филии самун. Нещо е станало със самата сметка “, разяснява Драганов.     

Най-скъпата отмора е тази, която отивате и си гледате сметката и парите ви не стигат, прибавя той. 

„ Платената сянка в Слънчев бряг може да доближи до 40 лв., а в Бургас чадър и шезлонг да си вземете по 5 лв.. Има и свободна зона “, посочи професорът. 

„ Туристът би трябвало да е с положително въодушевление, да си изхарчи парите и сега, в който парите стартират да му свършват, открива, че времето се утежнява и се пита за какво да стои “, добави той. 

Експертът разяснява и следващия случаи на върнати български туристи на влизане в Мексико. Според него не може да се приказва за предубеждения на мексиканските управляващи към източноевропейците. Той изяснява случаите на върнати туристи със строгата политика, която преваждат мексиканските управляващи поради големия бежански напън в страната. Проф. Драганов подсети, че граничните офицери имат право да не позволен всеки, който не може изрично да потвърди, че влиза в Мексико за туризъм.

" Изключено е да има политическо решение да не се одобряват източноевропейци в Мексико. Представете си граничен офицер в Мексико да има настроения по отношение на Източна Европа, това е парадокс “, акцентира той.

„ Трябва да излезем от това мислене. Разбирате ли, че там става въпрос за една манифестация като тази на военния церемониал, който оня ден гледахме у нас - една голяма манифестация, единствено че от бежанци, е на границата с Мексико. И това не са бежанци от Източна Европа. Те са отвред и аргументите им са най-различни “, посочи Драганов.

„ Решението за влизане в която и да е страна, е решение на офицера на място. Това че имате документите, не значи, че ще ви пуснат. Офицерът би трябвало да се убеди, че влизащият в Мексико няма да остане за непрекъснато там. И няма значение, че идва от Европейски Съюз или откъдето и да е. И когато пътува цяло семейство и при въпросите офицерите не доближават до извода, че това са хора, които фактически идват за туризъм - ще бъдат пет дни и ще се върнат, а имат неопределена цел, могат да ги върнат ", сподели още той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР