По никакъв повод няма да оставим или да допуснем, или

...
По никакъв повод няма да оставим или да допуснем, или
Коментари Харесай

Кръчмар №1 Ричард Алибегов: Съсипаха ни!

По никакъв мотив няма да оставим или да допуснем, или да съблюдаваме каквито и да било ограничавания, каквато и да било затваряне, наложено от това държавно управление. Това съобщи Ричард Алибегов, ръководител на УС на Българска асоциация на заведенията (БА3), пред „ Фокус “.

„ Първо се стопираха всички КОВИД ограничения – 60:40, Данък добавена стойност на бира и вино, 35 евро на седалка за непознатите оператори за идване в България. Това държавно управление, тези хора година и половина целеустремено разрушават туризма. И когато ние казахме, като става дума за Данък добавена стойност мярката и за 60:40, и помолихме да не се стига до махане на тези ограничения, защото СЗО още март месец споделиха, че това не е краят на ковид, не бяхме чути, никой не направи среща с нас “, съобщи още Алибегов.

На прага сме на нова вълна, безусловно неподготвени откъм стопански ограничения, в бюджета няма нищо заложено за възможни обезщетения за възможна КОВИД вълна, уточни той.

„ За 60:40, в случай че помните, писахме на Еврокомисията в Брюксел. Те ни дадоха отговор, че в случай че нашето Министерство на туризма напише обосновано писмо за какво мярката би трябвало да продължи в България, където имаме безусловно съображение и поради близостта с Украйна, с войната, и поради това, че КОВИД въпреки всичко още не е отшумял, те могат да дадат зелена светлина и нотификация за удължение на мярката.

Нашето Министерство на туризма не пусна това писмо, надлежно мярката беше прекъсната. Нашето Министерство на туризма също по този начин не направи нищо и за прекъсването на 35 евро на седалките на непознатите оператори, както и за Данък добавена стойност ставката за вино и бира “, съобщи още ръководителят на БАЗ.

Нека не противопоставяме хляба против нашия отрасъл,призова Алибегов.

„ Две години слушаме противодействия. Първо против учители – заведения против учители, след това против лекари – заведения против лекари. Тази мантра се изчерпа към този момент. Спокойно можеше да се понижи ДДС-то на хляба и на брашното. А апропо, нали разбрахте, че за брашното е станала неточност при гласоподаване в зала, помните, нали?

„ Ставката на хляба и брашното е над 85 милиона за бюджета. Ставката на бира и вино е 9 милиона, счете Алибегов. „ Кажете ми вие, съществено ли тези 9 милиона ще компенсират нещо от тези 85? Жизнено значими 9 милиона за нашия отрасъл бяха, безусловно неважни за бюджета, капка в морето е това. 85 милиона е загубата в бюджета от брашно и самун. Ама дано се понижат и двете ставки, това е доста хубава мярка за хляба “, означи ще Ричард Алибегов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР