По никакъв начин не съм оказвал натиск върху прокуратурата да

...
По никакъв начин не съм оказвал натиск върху прокуратурата да
Коментари Харесай

Скандал на деня: МВР отхвърли обвиненията на прокуратурата за оказван натиск

По никакъв метод не съм оказвал напън върху прокуратурата да прави каквото и да било и не съм употребявал обидни думи против тях. Това съобщи гл. комисар Калин Стоянов, шеф на ГДБОП във връзка обвиняванията на прокуратурата около следствието за ЛОТ 5 на автомагистрала „ Хемус ”.

По думите на Стоянов обвиненият Борислав Колев на два пъти е изявил предпочитание да разкрие цялата скица, само че ГДБОП срещнал отпор от страна на проверяващите прокурори. 

" Работещите по случая чиновници ми рапортуваха, че в границите на няколко дни не може да се организира разпит на лицето, което е готово да разкрие цялата скица и най-много да каже на кой и по какъв метод е предавал изтеглените от банката 54 хил лв. за лот 5 от Автомагистрала " Хемус ". Лицето желае да приказва, само че един от прокурорите по делото е декларирал, че не го интересува какво има да каже той ", съобщи шефът на ГДБОП на ексклузивен брифинг в Министерство на вътрешните работи.

Той изясни, че заради тази причина е бил заставен да отиде в службата, с цел да разговоря с прокурорите и да разбере тяхната настройка по делото и за какво не са заинтригувани от излизането на истината нескрито. " Аз им споделих единствено по какъв начин бих постъпил аз - т.е., че бих направил всичко належащо за индивида, който е подготвен да разплете схемата. Ако смятате, че желанието ми да стигнем до край до разплитането на това закононарушение е форма на напън, аз съм безпределно изумен ", разяснява още гл. комисар Стоянов.

Той е безапелационен, че диалогът му с прокурорите се е провел откакто обвиненият и юристите му са си тръгнали. По думите на шефа на ГДБОП те са били " безпределно учудени, че за следващ път не са били изслушани ".

От Министерство на вътрешните работи настояват също по този начин, че някои от прокурорите по случая не знаят даже къде се намира постройката на ГДБОП и цитираха част от чат във Вайбър сред представител на обвиняването и дирекцията. " Прокурорът съвсем подрежда на един от сътрудниците да отиде да го вземе от Люлин. И му е написал: Той ще чака, не аз него. Каквото ще приказва, в случай че желае да приказва, в случай че желае да не приказва. Това е изтрито е от скриншота след изказването на прокуратурата през днешния ден ", разгласи Явор Симов, представител на силовото министерство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР