по никакъв начин не е обвързан с главния прокурор, а

...
по никакъв начин не е обвързан с главния прокурор, а
Коментари Харесай

ПРБ: Не Европейската комисия, а служебното правителство иска реформи

по никакъв метод не е привързан с основния прокурор, а задачата на изявленията е манипулиране на публичното мнение за преодоляване на прокуратурата и премахване на основния прокурор.

Това съобщи заместник-главният прокурор Красимира Филипова на брифинг, отдаден на Националния проект за възобновяване и резистентност в частта за върховенството на закона. Заедно с нея участваха заместник-главният прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов, зам.-главните прокурори Десислава Пиронева, Пламена Цветанова и Даниела Машева.

Прокуратурата остро се опълчи на опитите за обвързване на неуспехите на законодателната и изпълнителната власт с функционалностите на прокуратурата и фигурата на основния прокурор. От държавното обвиняване всекидневно били очевидци на изявления на политици, които имат за цел да внушат, че развиването и просперитета на страната са в директна взаимозависимост от личността на основния прокурор. Вместо да се търсят, разискват и намират действителни решения, фокусът на обществото се измества и концентрира върху основния прокурор, уточни Филипова.
 Николай Радулов чака още зайци от чекмеджетата
Николай Радулов чака още зайци от чекмеджетата

По думите ѝ несъстоятелни са внушенията за изключителната нужда от промени в прокуратурата и. Подобни ограничения няма по какъв начин да стоят в основата на социалното-икономическо развиване на България, а изказванията на централните органи на изпълнителната власт целят да обслужат единствено политически ползи и да генерират отрицателно отношение към прокуратурата и основния прокурор, посочи Филипова.

Според нея не Европейската комисия изисква, а служебното държавно управление е предложило промени в прокуратурата и основния прокурор, подбудени не от нужда, а от съответната персона, заемаща длъжността . Красимира Филипова е на мнение, че още веднъж не Европейската комисия, а служебното държавно управление е предложило да се вкарат ограничения в региона на правосъдната промяна. Анализът на съответните ограничения демонстрира, че част от тях към този момент са налични в актуалното законодателство, а реализирането на друга част е обусловена от промени в Конституцията. Логичен е изводът, че включването им е или резултат от непознаване на актуалната нормативна уредба, или са дефинирани по този начин, че да не дават опция за осъществяването им в обозримо бъдеще, акцентира Филипова.
 Инатът на Гешев изнесъл правосъдната промяна пред скоби на Плана за възобновяване
Инатът на Гешев изнесъл правосъдната промяна пред скоби на Плана за възобновяване

Надежда Йорданова е подготвена да подаде нови сигнали против основния прокурор

Прокуратурата не може да бъде виновна за действието или бездействието на законодателния орган или органите на изпълнителната власт . Прехвърлянето на сходни отговорност е неприемливо и всевъзможни внушения засягат съществени правила на правовата страна

" Прокуратурата извършва и ще продължи да извършва закона подобен, какъвто е, тъй като това е нейно обвързване. Прокуратурата няма да разреши да бъде употребена като опрощение за несполуките на законодателната и изпълнителната власт . Само в изискванията на взаимоотношение сред трите типа управляващи е допустимо постигането на върховенството на правото и реализирането на целите на българската страна ", сподели още Красимира Филипова.

Настоящата позиция на прокуратурата ще бъде изпратена на Европейска комисия, на Екологичен потенциал, на посолствата на държавите-членки на Европейски Съюз, на посолствата на Съединени американски щати и на посолството на Англия.
 Иван Гешев: Води се война против прокуратурата
Иван Гешев: Води се война против прокуратурата

Натиск върху магистрати да извършат закононарушение против правосъдието
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР