По негови данни до днес сутринта са загинали 137 граждани

...
По негови данни до днес сутринта са загинали 137 граждани
Коментари Харесай

Украйна е оставена да се бие сама, заяви украинският президент

По негови данни до през днешния ден сутринта са починали 137 жители на Украйна, включително 10 офицери. Ранените са 316. Организация на обединените нации заяви, че измежду починалите са 25 цивилни украинци, а ранените мирни поданици са 102. Руски транспортен съд е атакувал Змийския остров в Черно море. Загинали са всички 13 дежурни граничари. Русия нанася удари по жилищни квртали. Жителите на Харков са нощували в метрото.

Социалните мрежи оповестяват за изстрели и детонации в Киев. Отломки на съветска ракета са запалили фасадата на девететажна жилищна постройка. Властите считат, че в града е проникнала съветска диверсантска група, подготвяща блокада и саботажи. Населението всеобщо почиства подземни гаражи и избени пространства, с цел да приготви бомбоубежища.

По данни на градската администрация, на доброволци в Киев са раздадени над 10 000 автомата, а Владимир Зеленски е подписал декрет за всеобща готовност. Той прикани за интернационална антивоенна коалиция и се обърна към страните от Букурещката девятка (България, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия,...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР