По най-бързия начин да се пристъпи към структурни и функционални

...
По най-бързия начин да се пристъпи към структурни и функционални
Коментари Харесай

Рашков: Трябват да се пристъпи към структурни и функционални промени в МВР

" По най-бързия метод да се пристъпи към структурни и функционални промени. И те би трябвало да стартират със звена в Министерство на вътрешните работи, които нямат полицейски функционалности. Такова е Главна дирекция за пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Това съобщи вътрешният министър Бойко Рашков по време на предстаwянето на екипа си и целите за работата на ведомството - задания, залегнали в съдружното съглашение. Това бе първата точка в дневния ред на днешното заседaние на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред.

„ Това е извънредно потребна конструкция, само че би трябвало да се обособи или като Изпълнителна организация в Министерство на вътрешните работи, или като независима държавна организация ”, счита силовият министър. " Структурните промени ще се отразят на по-високата успеваемост на Министерство на вътрешните работи и ще бъдат отстранени несвойствени за него функционалности. По думите му отчуждаването на Дирекция " Миграция " е единствено концепция, която се разисква, само че не е взето сходно решение ", акцентира силовият министър.

Друг проблем, който ще бъде разискван, са териториалните дирекции в страната – районните ръководства. Рашков съобщи, че чиновници няма да бъдат уволнявани или съкращавани. Целта е реорганизиране и преструктуриране по този начин, че на всички места да има брой чиновници, отговарящ на потребностите на региона.

„ Министерството на финансите отделя много средства за техника - да вземем за пример, камери за наблюдаване в обитаемоте места. Тази техника би помогнала доста и при защитата на границата ни, тъй като мрежата не стопира мигрантите, само че камерите биха ”, изясни Рашков..

Решение, което трябвало да се вземе незабавно, е и дали Министерство на вътрешните работи болничното заведение ще остане под опеката на вътрешното министерство.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР