По настояване на Теодора Генчовска, кариерната комисия в МВнР урежда

...
По настояване на Теодора Генчовска, кариерната комисия в МВнР урежда
Коментари Харесай

Генчовска уреди на секретарката си служба в консулството в Мюнхен, заминава лятото

По гледище на Теодора Генчовска, кариерната комисия в Министерство на външните работи урежда на работа в Мюнхен секретарката на министърката Елена Ортакчийска.

Това би трябвало да стане през лятото и идва след едвам няколко месеца работа в кабинета на Генчовска, оповестява.

Запознати със обстановката в министерството описват, че секретарката в действителност взимала едни от най-важните решения във ведомството, в това число кой може да влиза в крилото, където е кабинетът на министъра. Също тя свеждала напътствията на министърката до дипломатическата работа. От лятото обаче тя ще бъде помощник в Генералното ни консулство в Мюнхен.

Зам.-министър Ирена Димитрова пък евентуално се стяга за дипломат в НАТО на мястото на върнатия с цел да стане боен министър Драгомир Заков. С нейното покачване също има скандал, защото досега тя е имала сан “съветник” в дипломатическата работа. За да заеме мястото на Заков обаче и би трябвало по-горният сан „ пълномощен министър “. Димитрова има квалификациите за него, само че издигането ѝ е на ръба на закона, защото няма процедура да се покачват членове на политическите кабинети.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР