По настояване на търговците от Серес на граничния пункт „Промахон“

...
По настояване на търговците от Серес на граничния пункт „Промахон“
Коментари Харесай

Гърция засилва контрола на „Промахон“ върху стоките от България

По гледище на търговците от Серес на граничния пункт „ Промахон “ стартират мощен надзор на вноса на артикули от България, съобщи БНР. Гърците не стопират да пътуват до България за доставяне със артикули и бензин.

Нелегалният импорт на артикули от България нанася големи вреди на търговците в региона на Серес, оповестяват от Търговската камера. В сферата на ограничения взаимно с Държавната организация по надзор на стоките на граничния пункт „ Промахон “ ще работи непрекъснат екип по надзор на вносните артикули.

Председателят на Търговската камара в Серес Атанасиос Малиара заяви, че Съюзът на търговците се пробва от няколко години да води битка с незаконния импорт на артикули, които в множеството случаи са некачествени, само че се продават евтино и това притегля клиентите.

И в други погранични региони наоколо до българската граница като Драма, Комотини и Ксанти търговците се оплакват, че виждат внезапен спад на оборота, тъй като гърците си пазарят в България даже и хранителни артикули.

„ Поне веднъж на седмица пътуваме до България, тъй като там множеството артикули са на половин цена “,съобщават гърците.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР