По настояване на бизнеса започва мащабно проучване какви специалисти и

...
По настояване на бизнеса започва мащабно проучване какви специалисти и
Коментари Харесай

Какви кадри са нужни на бизнеса?

По гледище на бизнеса стартира огромно изследване какви експерти и квалифицирани фрагменти се търсят от фирмите, които са част от Тракия икономическа зона. Причината е, че казусът с неналичието на служащи,които имат нужните познания и опит, става все по-голям.

Пловдив

Красен Кръстев е шеф на една от компаниите в " Тракия икономическа зона ". Тук се създават елементи за бяла техника и интериорни компонентнти за коли. Преди пет години стартира активност с 40-на служащи. Днес те са над 100. Намирането на квалифицирани фрагменти,които да могат да ръководят комплицираната техника в предприятието обаче се оказва сериозен проблем.
Красен Кръстев - шеф на компания: Т ези роботи, тази автоматизация би трябвало да бъде ръководена от експерти, които въпреки и малцина, тях ги няма.
Само за предходната година от компанията са дали 50 хиляди лв. за образование на чиновници.
Красен Кръстев - шеф на компания: Н ие се постанова да компенсираме неналичието на положително обучение, неналичието на добра основа със лично образование.
27-годишният Олег попада във компанията непосредствено от студентската пейка. Извървял е пътя от елементарен служащ до чиновник в конструкторския отдел.
Олег Савенков: П остоянно има образование, не може единствено със познания от университета да кажеш, че си подготвен кадър.
Фирмите от Тракия икономическа зона непрекъснато търсят способи да решат казуса с фрагментите и да намерят експерти като Олег.
Пламен Панчев - шеф на " Тракия икономическа зона ": Преди две години създадохме образователно- промишлен ръб, дружно с Министерство на образованието, тази година се надяваме да започва образователно-квалификационен център. Емил Димитров - ръководител на УС на съдружие " Демо ": И нвестирано е в неговото съоръжение, обзавеждане, занапред започваме да работим с бизнеса във връзка с стратегиите, които са нужни за образование.
Бизнесът стартира изследване за най-търсените експерти. Данните ще бъдат предоставени на министерствата на стопанската система и на образованието.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР