По наши данни атаките срещу Киев са били планирани още

...
По наши данни атаките срещу Киев са били планирани още
Коментари Харесай

Атаките срещу Киев планирани преди взрива на Кримския мост! ...

По наши данни офанзивите против Киев са били планувани още на 3-4 октомври. Това е преди гърмежа на Кримския мост. Нареждането е било да се поразят гъсто обитаеми региони и да се повреди значима инфраструктура. Това съобщи в изявление за bTV посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко, откакто през вчерашния ден Русия нанесе най-масираните ракетни удари от началото на войната.

Според Москаленко задачата на новите офанзиви е украинският народ да бъде обезверен, защото при сегашните метеорологични условия да се прекъсне снабдяването с ток и газ на огромни и гъстонаселени градове ще бъде огромно тестване.

" Путин и кликата му желаят да създадат със Запорожие това, което направиха с Мариупол - тотално опустошение. Това нямаше да стане, в случай че в някои столици не се колебаеха да изпратят Противовъздушна отбрана системи, в случай че нямаше неутралитет в някои страни. Вие прелестно знаете къде е България. Апелираме непрекъснато България да даде остаряло руско оръжие. Силно се надявам, че новият парламент ще гласоподава решение за даване на оръжия ", разяснява украинският дипломат.

Дипломат №1 на Киев в София добави, че единствено по щастлива случайност брачната половинка му, която е била в украинската столица през вчерашния ден, е жива.

" На 500 м от жилището ни са паднали ракетите. Имаме двама съседи, които починаха. Съпругата ми се е забавила да излезе, защото е говорела по телефона със своя другарка и по тази причина се е избавила ", сподели още Виталий Москаленко.

Той добави, че се надява новото българско държавно управление да гласоподава военна помощ за Украйна, както и че нищо от Киев не е пристигнало за ремонт у нас, както бе решено.

  " Няма позиция, че не би трябвало България да дава тежко въоръжение на Украйна. Можем този въпрос да го активираме непрекъснато ", безапелационен бе Москаленко.

Според Виталий Москаленко на всички е ясно, че няма българска диря по случая с детонацията на Кримския мост.

" Ние приказваме за гърмежите на Кримския мост с някаква българска диря. Това наподобява смешно. Да си спомним какво приказваха руснаците, когато смъкнаха нидерландския аероплан. Ясно беше едно - че самолетът бе свален от тях. В случая с " българския камион " - всички схващат, че няма никаква българска диря. Възможно е Русия да е инсценирала самия гърмеж ", уточни още Москаленко.

Според него тезата на Кремъл задейства вътрешнополитическото говорене, с което се приканва страната ни да не изпраща оръжия на Украйна, " с цел да не става част от войната ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР