По наши данни атаките срещу Киев са били планирани още

...
По наши данни атаките срещу Киев са били планирани още
Коментари Харесай

Виталий Москаленко: Атаките срещу Киев са били планирани преди взрива на Кримския мост

По наши данни офанзивите против Киев са били планувани още на 3-4 октомври. Това е преди гърмежа на Кримския мост. Нареждането е било да се поразят гъсто обитаеми региони и да се повреди значима инфраструктура. Това съобщи в изявление за bTV посланикът на Украйна у нас Виталий Москаленко, откакто през вчерашния ден Русия нанесе най-масираните ракетни удари от началото на войната.

Според Москаленко задачата на новите офанзиви е украинският народ да бъде обезверен, защото при сегашните метеорологични условия да се прекъсне снабдяването с ток и газ на огромни и гъстонаселени градове ще бъде огромно тестване.

" Путин и кликата му желаят да създадат със Запорожие това, което направиха с Мариупол - тотално опустошение. Това нямаше да стане, в случай че в някои столици не се колебаеха да изпратят Противовъздушна отбрана системи, в случай че нямаше неутралитет в някои страни. Вие прелестно знаете къде е България. Апелираме непрекъснато България да даде остаряло руско оръжие. Силно се надявам, че новият парламент ще гласоподава решение за даване на оръжия ", разяснява украинският дипломат.

Дипломат №1 на Киев в София добави, че единствено по щастлива случайност брачната половинка му, която е била в украинската столица през вчерашния ден, е жива.

" На 500 м от жилището ни са паднали ракетите. Имаме двама съседи, които починаха. Съпругата ми се е забавила да излезе, защото е говорела по телефона със своя другарка и по тази причина се е избавила ", сподели още Виталий Москаленко.

Той добави, че се надява новото българско държавно управление да гласоподава военна помощ за Украйна, както и че нищо от Киев не е пристигнало за ремонт у нас, както бе решено.

  " Няма позиция, че не би трябвало България да дава тежко въоръжение на Украйна. Можем този въпрос да го активираме непрекъснато ", безапелационен бе Москаленко.

Според Виталий Москаленко на всички е ясно, че няма българска диря по случая с детонацията на Кримския мост.

" Ние приказваме за гърмежите на Кримския мост с някаква българска диря. Това наподобява смешно. Да си спомним какво приказваха руснаците, когато смъкнаха нидерландския аероплан. Ясно беше едно - че самолетът бе свален от тях. В случая с " българския камион " - всички схващат, че няма никаква българска диря. Възможно е Русия да е инсценирала самия гърмеж ", уточни още Москаленко.

Според него тезата на Кремъл задейства вътрешнополитическото говорене, с което се приканва страната ни да не изпраща оръжия на Украйна, " с цел да не става част от войната ".

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР