По наша оценка има редица сектори, в които основно се

...
По наша оценка има редица сектори, в които основно се
Коментари Харесай

Сачева: ПП с 36 депутати се опитват да наложат диктат, ние сме встрани от това службогонство

По наша оценка има редица браншове, в които главно се създават кавги и назначения, а не виждаме действителни политики в интерес на хората.

 

Така зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ - Съюз на демократичните сили Деница Сачева отговори на въпрос каква е позицията на парламентарната група при наближаването на ротацията сред премиера акад. Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел. Тя посочи, че оценката на министрите се прави сега, както от министър-председателя, по този начин и от вицепремиера.

 

" Ние неведнъж сме изразявали запаси и във връзка с опазването на здравето, земеделието, в туризма, в спорта, доста са секторите, в които имаме забележки, в това число и в обществената политика ", посочи Сачева.

Според нея политиките, свързани с пазара на труда и заетостта изостават на фона на други политики, за които се поставя по-силен акцент. " Има доста забележки, които да бъдат взети под внимание. Иначе няма по какъв начин да продължим да обясняваме за какво съществува това държавно управление ", сподели депутатът от ГЕРБ-СДС. И призна, че производството на решения минава и през промяна на министри.

Сачева счита, че преди ротацията би трябвало да бъдат преосмислени всички дейности на държавното управление досега, във връзка с това " да има повече резултати, още живот и смисъл на нашите дейности ". Тя акцентира, че в случай че няма задоволително закони и решения и министрите не са изпълнили дилемите от управническата си стратегия, значи има проблем във ведомствата.

" Колегите от Политическа партия съответно още през цялото време се пробват да наложат диктат със своите 36 депутата, обяснявайки по какъв начин те единствени имат право да ръководят, имат благоприятни условия и експерти. Ние сме стояли дистанцирани от това службогонство, само че сме държали да има съответни политики ", сподели още депутатът от ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.

 

ГЕРБ отхвърля да носи политическа отговорност за дейностите на хора, които не осъзнават своята отговорност, бе безапелационна Сачева.

 

Решителните стъпки във връзка с Шенген и еврозоната са поради престижа на Мария Габриел, уточни тя. И предизвести " Промяната " да спрат да извиват ръце за постове.

След като актуалният министър председател Николай Денков продължава да е колеблив какъв пост ще заеме след ротацията, с изключение на вицепремиерския, Сачева даде светлина по въпроса.

 

Сачева е безапелационна, че през цялото време е контрактувано при ротацията Мария Габриел да поеме поста на министър-председател и да го съвместява с министър на външните работи, а Николай Денков да бъде вицепремиер  и министър на образованието. 

„ Това е основополагаща сделка, с цел да се случи всичко останало “, добави тя.

 

Депутатката отхвърли претенциите на Политическа партия външен министър да бъде не Габриел, а Денков - тя акцентира, че Министерство на външните работи е измежду най-добре работещите министерства в държавното управление.

Сачева уточни, че не държат министрите да са от ГЕРБ, а да бъде свършено това, поради което е основан този кабинет.

 

На въпрос дали ГЕРБ желае различен пост с изключение на премиерския за Мария Габриел, тя сподели, че не става въпрос какво желаят, а за контрактуваното и написаното на първите страници на управническата стратегия.

 

" При Мария Габриел - надлежно министър-председател и министър на външните работи, а господин Денков става вицепремиер и министър на образованието. Това го написа на първите страници на управническата стратегия. Това е сделка, направена още в самото начало ", сподели зам.-шефката на групата на ГЕРБ. Тя не вижда причина за предоговаряне, тъй като тя е основополагащата сделка, с цел да се случи всичко останало.

Депутатката оцени МвнР като едно от най-добре работещите министерства. " Управленската стратегия, която е набелязала съответни ограничения за това министерство е може би единствената, която ще бъде изпълнена ", сподели тя, удовлетворена от стъпките по посока Шенге, и ев

Сачева разяснява и парламентарната аудиенция в Украйна, водена от шефа на Народно събрание Росен Желязков и проблематичната обстановка в Киев. Според нея визитата съзнателно не е било авансово обявено, а тя има вяра, че всички сюжети са създадени от службите и няма да има заплаха за делегацията. А на въпрос дали не е по-добре някои срещи да се организират онлайн, изключително поради абсурда с интернационалните визити тя бе безапелационна: " Няма мнения, че не би трябвало да има интернационалните визити. Не би трябвало да има безмислени такива, които нямат добавена стойност за страната. Онлайн срещите и диалозите не могат да са същинска демонстрация на взаимност ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР