По начина, по който в момента се поставя под въпрос

...
По начина, по който в момента се поставя под въпрос
Коментари Харесай

Бивш министър: И машините за вота на ДПС имат флаш памет

По метода, по който сега се слага под въпрос машинното гласоподаване, то би породило съмнение в технологията, която предлага Движение за права и свободи ", разяснява във вторник вечерта в предаването някогашният правосъден министър и сегашен народен представител от " Демократична България " Надежда Йорданова.

В четвъртък в пленарната зала в Народното събрание ще се разисква предлагането на Движение за права и свободи за въвеждане на напълно нов тип машини, които да преброяват хартиените бюлетини. Идеята не беше подкрепена от водещата правна комисия, само че не е ясно дали няма да бъде призната при гласуването в зала.

" В последна сметка при машините, които предлага Движение за права и свободи, отново ще има другарство сред гласоподавател и машина и машинно ще се регистрират резултатите. Пак ще има програмен продукт и отново ще има флаш памети. Просто по този начин действат машините ", разяснява Надежда Йорданова. Според нея към момента не е ясно какви тъкмо ще бъдат окончателните промени в Изборния кодекс, които ще бъдат гласувани от Народното събрание.

" Това, което следим в последните седмици, демонстрира, че гласът на Централната изборна комисия (ЦИК) е заглъхнал от представителите на ГЕРБ и Движение за права и свободи, а от време на време и от представителите на Българска социалистическа партия. ЦИК е групов орган и взема решения с болшинство от 2/3. ГЕРБ и Движение за права и свободи имат блокираща квота, т.е.

ЦИК не може да вземе решение. ЦИК беше поканена на съвещанието на правната комисия, когато се обсъждаше на второ четене обединяване ЦИК с гласовете на ГЕРБ и Движение за права и свободи и не съумя да вземе решение да изрази мнение ", сподели още Йорданова.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР