По начина, по който беше проведена акцията - категорично да.

...
По начина, по който беше проведена акцията - категорично да.
Коментари Харесай

Д-р Б. Цеков: Разследването трябваше да се извърши от следователи, а не от разследващи полицаи

" По метода, по който беше извършена акцията - изрично да. Една поредност от полузаконни и противозаконни дейности на Министерство на вътрешните работи и една корист с института на " необходимост " -та каквато в тази ситуация нямаше. Заедно с това - едно разслеване стартирано от незапознат орган във връзка с Борисов и Горанов, които все още на хипотетичните дейности са били членове на Министерски съвет и не могат да бъдат разследвани ", това съобщи доктор Борислав Цеков от Института за съвременна политика пред Българска национална телевизия във връзка ареста на някогашния министър председател Бойко Борисов.

Той посочи, че следствието е трябвало да се извърши от следователи, а не от проверяващи служители на реда.

" Сега се постанова преповтаряне на тези следствени дейности, които обективно могат да бъдат повторени, да вземем за пример разпити, само че не би трябвало по този начин да се работи, в случай че желаеме да реализираме триумфи в битката с престъпността ", съобщи Цеков.

Той укори Министерство на вътрешните работи, че е намесило Европейската прокуратура в арестите на Борисов, Горанов и Севдалина Арнаудова.

" Арест при необходимост и задържане при необходимост - не съществуват. Съгласно Наказателно-процесуален кодекс при нетложност има събиране на доказателства, претършуване на пространства, персонален обиск ", това добави от своя страна Александър Кашъмов от Програмата за достъп до социална информация.

По думите му следва да разберем дали карцерът на някогашния министър председател е легален.

" Не можем към момента да кажем дали налице са били житейските учредения за необходимост, тъй като не е значимо какво е конфискувано, а какво е търсено ", посочи Кашъмов.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР