По мярката 60/40 са се възползвали футболни отбори, ЦГМ, казина,

...
По мярката 60/40 са се възползвали футболни отбори, ЦГМ, казина,
Коментари Харесай

Агоп Каспарян: 0 лева са усвоени от 500-те милиона за бизнеса

По мярката 60/40 са се възползвали футболни тимове, ЦГМ, казина, уточни в предаването „ Денят с Веселин Дремджиев “ по TV + икономистът Агоп Каспарян.  „ Това са браншове, в които добавената стойност за стопанската система не е токова огромна “. Усвоени са едвам към 80-90 млн. лева от заложени 1 млрд лева
0 лв. са усвоените от 500-те милиона, ориентирани към бизнеса, посочи Каспарян.
За 60/40, мярката за физическите лица, са кандидатствали едвам 100 души – 60 са утвърдените. „ Трябва да се трансформират изискванията за кандидатстване, с цел да могат да се възползват оптимален брой хора “, разяснява икономистът.
Според него държавното управление е трябвало да предприеме по-сериозни ограничения още през месец март. Каспарян уточни и проблем в банковия бранш: „ Трябваше да се вземе решение на централно равнище за разсрочване за безусловно всички заеми. Банките начисляват сега рента върху разсрочените заеми. В България на 45-ия ден след изключителното състояние имаше банки, които занапред подписваха контракти с ББР “.
Според Каспарян свалянето на ДДС-то за ресторантьорските услуги на 9% ще докара до неодобрение измежду потребителите и в останалите бизнеси.
„ С какво държавното управление убеди хората, че заведенията за хранене са по-важни от здравето на хората? Къде остават медикаментите, културата, кината, театрите? “, пита още той и добави „ Очаквам да се отвори една кутия на Пандора “
Единствената мярка, която съгласно Каспарян все още работи, е безвъзмездната помощ от 3 до 10 хиляди лева за дребни и междинни предприятия. Това е помощ обаче по линия на Европейски Съюз.  

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР