По мой сигнал защо правителството не изпълнява закона и не

...
По мой сигнал защо правителството не изпълнява закона и не
Коментари Харесай

Сагата за компенсация за горивата на Делян Добрев тръгна към прокуратурата

" По мой сигнал за какво държавното управление не извършва закона и не компенсират горивата с 1 лев на литър, през днешния ден получих отговор от ДАНС, че са направили инспекция и са изпратили материалите по подготвеност на Софийска градска прокуратура за присъединение към към този момент формираната прокурорска инспекция. Дано справедливостта да спечелва! " Това написа в профила си във Фейсбук депутатът от ГЕРБ и ръководител на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев, който има и стаж като енергиен министър.

Мантрата за компенсацията беше развита точно от ГЕРБ, с дейното присъединяване на Делян Добрев. Законът обаче в последна сметка беше изменен – става въпрос за Закона за компенсиране на разноските на потребителите за превоз. И беше изменен, тъй като предлагането за 1 лев беше противозаконна държавна помощ според законодателството на Европейски Съюз, а България е член на Европейски Съюз към момента. Защо е противозаконна държавна помощ – тъй като предлагането предвиждаше компесанцията да е за български жители и субекти, само че нямаше планувани обезщетения за чужденци (граждани на ЕС), зареждащи горива в България. Това е дискриминация на бизнес основа, надлежно – нерегламентирана държавна помощ

Точно поради това законът беше изменен и в този момент събираните от свръхпечалбите на бизнеса с горива (разбирай " Лукойл " основно) от страната доходи се харчат " за финансова поддръжка на физически лица за превоз " (чл. 8, алинея 1), като кой получава помощ с парите се дефинира с разпореждане на държавното управление. За момента това са деца от фамилии от уязвими групи – заплащат им се разноските за обществен превоз.

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР