По много теми ВМРО си имаше собствена политика и не

...
По много теми ВМРО си имаше собствена политика и не
Коментари Харесай

Каракачанов: ВМРО не клякаше на ГЕРБ

По доста тематики Вътрешна македонска революционна организация си имаше лична политика и не клякаше на ГЕРБ. И по тематиката с Македония, ние бяхме споделили, че в случай че тук се тръгне на компромис – напущаме обединението, и по тематиката за Истанбулската спогодба, и по тематиката за интеграцията на ромите, или както хората я назовават Циганската идея, бяхме „ странният сътрудник “.

Имахме си лична политика и я отстоявахме с цената на напрежение вътре в обединението. Това сподели пред БНР водачът на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

По мотив идните избори съгласно него вярното решение е да се търси обединяване – на правилото на обща стратегия и на правилото – водачите, които са били повода за борба, да създадат крачка настрана.

Преди дни беше оповестено, че Вътрешна македонска революционна организация, Воля и НФСБ ще се явят на парламентарните избори на 11 юли като коалиция „ Българските патриоти “ и в нейните листи няма да вземат участие водачите на трите партии.

Каракачанов акцентира, че българската нация би трябвало да спре да се разделя и водачите би трябвало да имат общи цели пред страната:

А не всеки да стартира от началото. От 32 години, който пристигна на власт, и споделя, че всичко преди него не коства и стартира от нулата. Ама 32 години сме все на нулата. Нашата позиция за бъдещия парламент ще бъде – предлагаме 10 съществени целта пред нацията, който ги споделя, подготвени сме да го подкрепим, не е казано, че ще влизаме в държавно управление с него. Основната цел на патриотичното ни обединяване е да не позволяваме Движение за права и свободи във властта.

В предаването „ Неделя 150 “ Каракачанов съобщи, че е склонен с позицията на служебния кабинет по въпроса с Република Северна Македония. Според него огромните чистки в полицията не са най-хубавото нещо, тъй като това е характерна конструкция и има риск от демотивиране на персоналния състав.

Смяната на шефове на регионалните дирекции на полицията наподобява на подготовка за идните избори.

От Вътрешна македонска революционна организация, Воля и НФСБ оповестиха по-рано тази седмица, че ще се явят на парламентарните избори на 11 юли като коалиция, наречена „ Българските патриоти “.

Лидерите на трите партии няма да вземат участие в листите. Пред БНР през днешния ден Красимир Каракачанов отхвърли изказванията, че обединението безусловно ще се коалира с ГЕРБ, в случай че влезе в идващия парламент.
По доста тематики Вътрешна македонска революционна организация си имаше лична политика и не клякаше на ГЕРБ.

И по тематиката с Македония, ние бяхме споделили, че в случай че тук се тръгне на компромис – напущаме обединението, и по тематиката за Истанбулската спогодба, и по тематиката за интеграцията на ромите, или както хората я назовават Циганската идея, бяхме „ странният сътрудник “. Имахме си лична политика и я отстоявахме с цената на напрежение вътре в обединението.

Каракачанов беше безапелационен, че не е в политиката, с цел да се харесва с този или оня политик, а да прави работа. И заключи, че Вътрешна македонска революционна организация особено извърши съвсем всички поети задължения към гласоподавателите си в 44-ото Народно събрание, макар отпора на ГЕРБ.
Каракачанов беше безапелационен и по абсурда с подслушванията:

Аз не съм бил осведомен за сходни неща. Ако е имало подслушване, ми е забавно да видя кои са били тези политици, които са подслушвани, добави водачът на Вътрешна македонска революционна организация. Ако политици са били подслушвани от службите, ние сме последните, на които щеше да бъде казано, сподели водачът на Вътрешна македонска революционна организация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР