По много от пътните артерии в Пловдив действа така наречената

...
По много от пътните артерии в Пловдив действа така наречената
Коментари Харесай

Готова е интерактивната карта на светофарите в Пловдив, които са в режим зелена вълна

По доста от пътните артерии в Пловдив работи по този начин наречената " зелена вълна “. От Центъра за ръководство на трафика направиха интерактивна карта. В нея са онагледени координираните режими на светофарните уредби, като със " старт “ е показано от кое място би трябвало да се включи моторното транспортно средство. Обхванати са интервалите от 09:00 до 16:00, от 19:00 до 21:00 часа, както и целодневно в събота и неделя, при скорост на колите 45 – 50 километра в час.

От " Организация и надзор на превоза “ обаче установяват, че с цел да се включат в " зелената вълна “, доста водачи минават на червен светофар даже на пешеходни пътеки. Именно поради това единствено през последните дни имаше два случая с потърпевши пешеходци.

" Пазете пешеходците на пътя, тъй като животът и здравето на хората, които вървят пешком, са извънредно по-ценни спрямо няколко минути по-ранно идване до крайната точка на пътуването с автомобил “, приканват от общинското предприятие  " Организация и надзор на превоза “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР