По-малко шум трябва да се вдига около сигналите за бомбени

...
По-малко шум трябва да се вдига около сигналите за бомбени
Коментари Харесай

Бивш министър призова за по-малко шум около бомбените заплахи

По-малко звук би трябвало да се подвига към сигналите за бомбени закани. Директорите на учебните заведения са тези, които имат само отговорността какви решения да вземат. Това съобщи някогашният министър на образованието проф. Тодор Танев пред БиТиВи за новата заповед на Министерство на вътрешните работи за бомбените закани в учебните заведения.

Нека не сътворяваме в обществото съмнение към просветителната система , прикани той.

Проф. Тодор Танев изясни, че Министерство на вътрешните работи би трябвало да вземе съответни ограничения, с цел да може хванатите да бъдат със съществено наказване . Все още не знаем дали сигналите към момента се подават от възпитаници или има и хибридни офанзиви извън страната . Полицията има право да изведе децата от учебно заведение, само че няма никакво право да ги вкара вътре. Главният секретар на вътрешното ведомство се поизпусна малко и искаше да каже дисциплинарна отговорност да се търси по отношение на шефовете, само че по-късно се поправи и сподели административна. Това е полицейско мислене, разкритикува проф. Танев.

Нека институциите да си имаме уважението, както сме го имали до момента . Силовите министерства стартират да си мислят освен това, ядоса се някогашният образован министър.
 Министерство на вътрешните работи незабавно среща шефовете с новите правила при бомбени закани
Министерство на вътрешните работи незабавно среща шефовете с новите правила при бомбени закани

Административна отговорност ще търси Министерство на вътрешните работи от шефовете при нарушаване на процедурите

Няма никакво значение дали съм склонен или не с издадените наставления за реакция. Важното е, че за първи път имаме написани правила от повече от десетилетие. Това съобщи шефът на 119 учебно заведение Диян Стаматов в студиото на Нова телевизия, разяснявайки вчерашните бомбени закани, които. Имейлът бе публикуван рано сутринта, а новите наставления ги последваха в ранния следобяд .

От думите на Стаматов реакцията е в три стъпки - позвъняване на телефон 112, първи оглед от страна на чиновници на учебното заведение и още един оглед от полицията. След като са почнали тези закани портиерите са доста по-силно ангажирани, изясни Стаматов, само че държеше на това, че учебните заведения не разполагат с защита, а с портиери.

Досега в продължение на доста години служителите на реда, които идваха при нас, започваха с въпроса " Какво вършим в този момент " и шефът поемаше цялата отговорност за идващите 24 часа. Поне в този момент Министерство на вътрешните работи поема най-малко минималната отговорност, разяснява Стаматов.

Директорът се тормози, че поради масираната офанзива в последните 10 дни, от в този момент нататък ще се неглижират всички такива имейли , а постоянно остава 1% възможност да има действителна заплаха и риск.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР