По-малко са пешеходците, които това лято се движат по бул.

...
По-малко са пешеходците, които това лято се движат по бул.
Коментари Харесай

Столичани за морето: Важно е отношението, а цените иначе са тройни

По-малко са пешеходците, които това лято се движат по бул. „ Витоша “, по-малко са и хората, седнали в заведенията, ситуирани от двете страни на емблематичния за столицата бул., съобщи кореспондент на БГНЕС.

Предимно младежи и пенсионери могат да бъдат видяни да се разхождат по „ Витошка “ в късния следобяд. Дори уличните музиканти са необичайност в съботния ден.

Някои софиянци към този момент са се отдали на летния си отпуск, други – към момента не. Трети пък няма да почиват въобще това лято. Едно от най-предпочитаните места за отмора измежду столичани и тази година е Гърция, други пък залагат на българското Черноморие.

„ Все още не съм излизала в отпуск, само че това следва да се случи, съобщи пред БГНЕС Райна и добави, че ще прекара почивката си в Гърция. Тя показа, че избира Гърция пред България поради хубавото море и хубавата храна. „ На моменти дори някои неща са много по-евтини “, показа дамата. По думите ѝ плажовете също са по-чисти, а цените на шезлонгите и чадърите варират. „ Зависи къде отивате – някъде е равностойно на тези в България, някъде е по-евтино, някъде даже и не се заплаща “, добави Райна. Цените в гръцките заведения са същите като тези по българското Черноморие, някъде са и по-евтини. Тя е безапелационна, че с цел да се промени в позитивен проект българският летен туризъм притежателите би трябвало да наемат малко повече личен състав и да заплащат повече на хората, които работят в областта на услугите.

Александър живее в Германия и сега прекарва почивката си в София при фамилията си. Според него отношението на хората най-много е това, което би трябвало да се промени в България, „ тъй като всичко друго си го имаме “. „ Мисля, че отношението на хората е най-важно, тъй че човек да се усеща удобно, когато желае да си поръча нещо да не се усеща неловко, че си е поръчал, тъй като общо взето когато седне някъде по този начин се усеща, и качеството на храна, на питиета “, сподели той. Мъжът показа, че цените в немските заведения и цените в българските са съвсем едни и същи, тук-там в столицата са даже и по-скъпи. „ А за качество също бих споделил, че тук човек доста постоянно може да бъде отчаян, за жалост “, сподели още той.

„ Бяхме в Гърция за няколко дни “, показа Кристиян. „ Имахме достъп до вила, за която нямаше потребност да плащаме “, посочи той. Мъжът е безапелационен, че изискванията би трябвало да се трансформират в българския туризъм. „ Мисля, че цените не дават отговор на качеството постоянно. Мисля, че личният състав не е доста добре квалифициран постоянно. Плажовете са малко презастроени. Като цяло в Гърция повече ми подхожда на мен персонално, тъй като е по-добро обслужването и плажовете са по-чисти като че ли “, съобщи Кристиян и добави, че цените за шезлонги и чадъри, както и в заведенията са безусловно съпоставими с тези в България и разликата, в случай че я има, е минимална.

Ценьо Нанев живее от 22 години в Швеция. Той показа, че в случай че би трябвало да бъде откровен, на него не му харесва в България. „ От зле по-зле става, обаче въпреки всичко си идваме, всяка година сме тук “, сподели той, само че посочи, че е бил една седмица на отмора в Гърция. Нанев съобщи, че чува от свои другари, че по българското Черноморието мамят непрекъснато с цените и по тази причина не се осмелява да рискува. Според него притежателите гледат да изкарат пари през този сезон, а за идващия – каквото стане. „ Така е и с цялата страна. Който идва на власт – всеки гледа да си цялостни джобовете “, счита той. Именно по тази причина е избягал и от България.

„ Бях в отпуск, прекарах почивката си във Варна “, сподели Марио, само че добави, че не е бил плануван избор. Цените във Варна са може би една концепция по-скъпи, заяви той. По думите му притежателите се оплакват, че нямат фрагменти, от време на време качеството в множеството заведения не е константа, т.е. веднъж нещо е хубаво, по-късно, когато човек го поръча, към този момент не става за ястие. Мъжът е безапелационен, че храната би трябвало да дава отговор на цената. „ От позиция на отношение към клиента, всичко беше окей “, сподели още той.

Николай е бил в Слънчев бряг предходната седмица. Той е избрал да прекара почивката си на българското Черноморие, тъй като тук му харесва повече в сравнение с в Гърция или в Турция. „ Шезлонг и чадър бяха общо 20 или 30 лв., предходната година бяха по 6 лв. шезлонг и 6 лв. чадър “, заяви той. По думите му цените в заведенията в Слънчев бряг са двойно или тройно по-скъпи от тези в София, а също така и цените за нощувка в хотелите и в бунгалата също са се вдигнали.

„ Все още, за жалост, не съм бил в отпуск. На нашето Черноморие ще почиват тази година, само че заради простата причина, че имам доста малко дни, които бих могъл да си освободя. Това, което слушам от моите другари и познати е, че цените са извънредно повишени “, показа Кристиян. Според него и предходната година цените по родното море също са били прекомерно високи. Ако обаче е имал повече дни за отмора, той е безапелационен, че би я прекарал в Испания, където три години подред върви. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР