По-малко от три дни ни делят от старта на тазгодишното

...
По-малко от три дни ни делят от старта на тазгодишното
Коментари Харесай

Бивша №1 на двойки: Карацев е способен да победи Димитров, близо е до най-добрия си тенис

По-малко от три дни ни разделят от старта на тазгодишното издание на Аустрелиън Оупън, чието начало следва да бъде сложено в понеделник. Най-добрият ни тенисист Григор Димитров ще бъде единственият български представител в главната скица при мъжете, като през вчерашния ден стана явен и жребият за конкуренцията. Той не пощади нашия сънародник и още в откриващия кръг го опълчи на Аслан Карацев.

Двамата състезатели имат история между тях на Откритото състезание на Австралия, откакто точно руснакът спря хасковлията по пътя му към полуфиналите през 2021-ва. Карацев продължи възхода си и при започване на 2022-ра доближи върховото за себе си 14-о място в международната класация, само че оттова насетне резултатите му внезапно се утежниха и сега той се намира под №52 в света. 

В началото на сегашния сезон обаче роденият във Владикавказ тенисист още веднъж подсети за качествата си, достигайки до полуфиналната фаза на АТР 250 шампионата в Пуна. Тези резултати, наподобява, са дали мотив на неговата сънародничка и някогашна №1 на двойки Елена Веснина да счита, че Карацев разполага с всички шансове да запише победа над първата ни ракета на старта в Мелбърн:

" Предстои ни доста забавен дуел сред Карацев и Димитров. Жребият несъмнено не бе благоразположен към Аслан и упованията ми са, че това несъмнено ще бъде тежък мач за него. Струва ми се обаче, че той има всички шансове освен да надделее над Григор, само че и да стигне по-далеч в конкуренцията. Аслан стартира от ден на ден да се доближава към най-хубавия си тенис, който сподели преди няколко години, тъй че напълно имам вяра в възможностите му на Аустрелиън Оупън ", безапелационна е някогашната №13 на сингъл.

Източник: GoTennis.ru

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР