По-малко от седмица след като милиардерът Илън Мъск официално придоби

...
По-малко от седмица след като милиардерът Илън Мъск официално придоби
Коментари Харесай

Twitter се готви да съкрати 25% от служителите си

По-малко от седмица откакто милиардерът Илън Мъск публично закупи Twitter, компанията се готви да редуцира 25% от чиновниците си, твърди източник на Washington Post. Това ще бъде първият кръг на съкращения, като източникът на американското издание твърди, че се чакат още. Twitter имаше над 7000 чиновници в края на 2021 година съгласно регулаторна декларация и една четвърт от личния състав възлиза на близо 2000 души.

Мъск към този момент е уверил Европейската комисия, че Twitter ще съблюдава строгите европейски правила за надзор на противозаконното онлайн наличие. Това се е случило предходната седмица, когато милиардерът е приказвал с европейския комисар за вътрешния пазар Тиери Бретон. Това се случва на фона на поредност изказвания от страна на Мъск, в които твърди, че Twitter постоянно е прекалявала с налагането на надзор и цензура.

Разговорът се е провел, откакто Бретон обърна внимание в петък, че обществената мрежа би трябвало да извършва законодателството на общността. " В Европа птицата (прави съпоставяне със признака на обществената мрежа - дребна птица - бел. ред.) ще лети съгласно нашите правила ", написа Бретон в Twitter.

Уверенията на Мъск, наподобява, допускат прагматично отношение от основния изпълнителен шеф на производителя на електрически коли Tesla. Плащане на компенсации Мъск отхвърли информация на New York Times, в която се твърдеше, че компанията се пробва да забърза съкращенията преди 1 ноември в опит да спести спомагателни изплащания на обезщетения. Социалната мрежа ще би трябвало да заплати огромни суми на тримата шефове, които Мъск уволни в първия си ден като изпълнителен шеф на Twitter. Те би трябвало да получат общо към 187 млн. $.
Реклама
Бившият основен изпълнителен шеф Параг Агравал, някогашният финансов шеф Нед Сегал и някогашният основен юридически шеф Виджая Гаде бяха отстранени, откакто Мъск пое контрола върху компанията късно в четвъртък, съгласно източник, осведомен със обстановката.

В неделя Мъск написа в Twitter, че " сега се преразглежда целият развой за верификация " на профилите, само че не даде повече детайлности. Няколко издания оповестиха, че компанията обмисля въвеждане на такса за приемане на знак, обозначаващ, че обществената мрежа е идентифицирала притежателя на профила. Споменаваните суми се движеха от 5 до 20 $ на месец, като става дума за извънредна услуга, даваща достъп до друго наличие и позволяваща да се редактират към този момент оповестени туитове.
Свързани публикации Българската NEXT-DC поема информационното обслужване на Twitter 26 октомври 2022, 06:10 Рекламният дуопол Google-Meta за 300 милиарда $ е под офанзива 7 октомври 2022, 06:33 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Тодор Шишков
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР