По-малко от седмица след като бившият шампион по тенис от

...
По-малко от седмица след като бившият шампион по тенис от
Коментари Харесай

Борис Бекер: За пръв път в живота си си лягах гладен, не можех да спя от писъците на съкилийници

По-малко от седмица откакто някогашният първенец по тенис от Големия шлем Борис Бекер беше освободен след излежаване на седем месеца и половина в затвор в Обединеното кралство, той описа за самотата, страховете и уроците, които е научил зад решетките. В дълго и на моменти прочувствено изявление на четири очи за немска телевизия той разкри, че е научил тежък, мъчителен и доста безценен урок и е преоткрил индивида, който в миналото е бил: " Но цялото това прекарване ме научи и на нещо значимо и положително. А някои неща се случват по основателна причина. "

55-годишният някогашен №1 в тениса Бекер беше вкаран в пандиза предишния април за две години и половина за укриването на 2,5 млн. паунда от активите и заемите си, с цел да избегне заплащането на кредиторите си. През 2017 година той беше разгласен в неплатежоспособност с задължения от съвсем 50 млн. паунда поради неуреден заем от над 3 млн. паунда за испанското му имение в Майорка.

Миналата седмица някогашният първенец по тенис и ефирен коментатор на Би Би Си беше депортиран в Германия с частен аероплан, заплатен от негов другар. Интервюто му с телевизионния водещ Стивън Гетен за немската комерсиална телевизия Sat 1 бе излъчено във вторник вечерта.

През първите седмици от задържането му той бе в пандиза Уондсуърт в Югозападен Лондон, само че по-голямата част от присъдата беше прекарана в пандиза Хънтъркомб, покрай Хенли в Оксфордшир. Като затвор от категория С, той е по-сигурен от пандиза от открит вид и е едно от двете места, непокътнати за непознати жители.

За изявлението Бекер е облечен в черно и наподобява по-слаб, в сравнение с при изпращането си в пандиза през април. Косата му тогава бе очевидно по-тъмна. " В пандиза си никой, просто номер " - споделя той. Неговият е A2923EV.

" За първи път в живота си се усещах гладен - т.е. лягах си гладен ", означи той. При идването си тежал 97 кг. За няколко месеца измършавял със 7 кг., по-късно качил малко. " Затворът беше потребен за здравето ми. Имаше алкохол, само че аз не пиех ", отбелязва някогашният топ тенисист.

В Уондсуърт му дават независима килия поради името му. Но когато вратата се затръшва за първи път зад него, усеща, че това е най-самотният миг в живота му. Не можел да спи поради писъците на съкилийниците си - причинители на всевъзможни закононарушения.

В килията му нямало огледало, тъй като то може да се употребява като оръжие. Шокиран е, когато вижда по какъв начин външният му тип се е трансформирал.

Страхувал се да си вземе душ поради нападенията, които бил виждал по филмите, само че се оказало, че има задоволително усамотение, тъй че " не виждаш никого гол ".

Той споделя и за един пандизчия в Уондсуърт, който се е опитал да го изнудва да му даде пари.

" Основното ми терзание беше, че имам двойна килия. Съквартирантът ти в килията може да те нападне или да те заплаши ", споделя той.

През първите три седмици се е опитвал да не изпъква и просто е носил сиви облекла. Научил се е да заобикаля да гледа другите пандизчии и да държи погледа си на земята: " Просто не поглеждай различен пандизчия по неприятен метод. "

" Всъщност един път имах това, което назовават " спречкване ", с един пандизчия, който искаше да ме убие - споделя той за случай в пандиза Хънтъркомб през октомври. - Той се опита да ме преследва, сподели ми всички неща, които би ми направил. " Когато извикал за помощ, други пандизчии от крилото излезли, с цел да му оказват помощ. Надзирателите нормално се появявали постепенно или въобще не се появявали.

По-късно мъжът изискал амнистия от Бекер и му е целунал ръката.

Запознал се с трима пандизчии, които посочва с имената Джейк, Ръсел и Били, на които отдава спасяването на живота си.

След три месеца в Хънтъркомб Бекер разказва, че е изместен в друго крило, където работил като фитнес инструктор и преподавал математика, британски език и даже гръцка философия.

Той е цялостен с похвали за поддръжката на някои от съкилийниците си и приказва прочувствено за поддръжката, която е получил от две фигури от света на немския спорт, които познават добре Обединеното кралство. Бившият първенец по тенис от " Уимбълдън " Михаел Щих му изпратил тристранично писмо, а мениджърът на " Ливърпул " Юрген Клоп желал да го посети, само че не му разрешили, частично поради личната му сигурност, само че и тъй като пандизът не желал да се подвига звук около Бекер.

Партньорката на Бекер Лилиан де Карвальо Монтейро го посещава един път на всеки две седмици, а двамата му по-големи синове Ноа и Елиас също идват. Той взема решение, че е по-добре по-малките му две деца да не го вършат. Радва се на двата им часа дружно. Винаги споделя, че желае да се прибере вкъщи или да отиде на италиански ресторант, само че вместо това се връща в килията си и действителността на затворническия живот се връща.

Интервюто продължава повече от два часа. За него му платили 500 000 евро.

По думите му 231-те дни в пандиза са му дали време да премисли живота си и да се сближи с четирите си деца и партньорката си. Връзката му с щерка му е станала по-близка от всеки път, споделя той. " Когато вратата на килията се затвори, тогава не остава нищо ", сподели той.

Борис Бекер е роден е на 22 ноември 1967 година в Лаймен, покрай Хайделберг. В кариерата си има 6 трофеи от Големия шлем и купа на двойки от олимпийски игри. Става най-младият непоставен в схемата първенец на Уимбълдън, едвам на 17 години и 7 месеца (1985 г.). Борис е наследник на проектант, който построява тенис комплекс в Лаймен (Блау-Вайс тенисклуб), където той прави първите си стъпки в тениса, на който се посвещава след 12-ата си година. Дебютира при експертите в Кьолн на 24 октомври 1983 година

Специалистите и публиката са възхитени от мощта и нападателния тенис, който им показва Бекер. Джон Макенроу възкликва:

„ Когато го видях по какъв начин играе, разбрах, че не е имало по-силен сервис в историята на тениса. Борис изглеждаше физически по-голям за годините си. Бе към този момент зрял мъж. “

Три месеца след триумфа става и най-младия първенец на мастърса в Синсинати, побеждавайки Матс Виландер.

Освен най-младият победител на Уимбълдън, той е и най-младият победител в шампионата за Купа " Дейвис " (1985 г.) и четирикратен притежател на купата от мастърса в Стокхолм/Щутгарт. В шампионатите от Големия шлем има 163 победи.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР