По-малко от седмица остава до така наречения "Черен" петък. Денят

...
По-малко от седмица остава до така наречения "Черен" петък. Денят
Коментари Харесай

Черен петък: Преди и сега

По-малко от седмица остава до по този начин наречения "Черен " петък. Денят на пониженията. Заради COVID-19 акциите започнаха по-рано и главно в интернет.

Само преди няколко години, "Черният " петък, в края на ноември, представляваше всеобщо струпване на хора във всички вероятни молове, търговски центрове и обекти.

В Съединените щати от време на време се стигаше до пердах, с цел да се доберат клиентите до евтината стока. Подобни обстановки, въпреки и рядко, е имало даже в България.

Днес, "Черният " петък ще е най-вече онлайн поради панадемията и ограниченията в битката с ковид. Обемите на търговия и изхарчените пари не са намалели, просто хората пазарят по интернет.

"Черният петък несъмнено не е мъртъв. Само се трансформира ", твърди специалист.

Пазаруването в мрежата има редица преимущества. Не единствено, че не се чака на опашка и се заобикалят огромните тълпи, само че клиентите са способни да посетят десетки магазини и да сравнят стоката и цените

"Освен това магазините оферират понижения особено за стоките, купени по интернет ", допълват експертите, представени от nova.

През 2020-та, извършването на покупки онлайн има още един позитивен аспект - заобикаля се евентуално рисковия контакт с другите клиенти, които може да са носители на ковид.

А за една група хора, новата мода не е добра вест. Работниците в големите хранилища на онлайн търговците чакат спомагателни натоварвания по време на такива акции. За куриерите, които доставят стоката "Черния " петък значи повече работа, само че и повече доходи.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР