По-малко от половината (42%) от запитаните са уверени, че знаят

...
По-малко от половината (42%) от запитаните са уверени, че знаят
Коментари Харесай

Avon: Близо 60% от жените не са уверени, че разпознават ранните признаци на рак на гърдата

По-малко от половината (42%) от запитаните са уверени, че знаят какви промени в гърдите им може да бъдат знак за рак.

Една четвърт (25%) считат, че бучката е единственият симптом за рак на гърдата, който може да бъде разпознат без здравно съоръжение.

Обещанието на Avon против рака на гърдата започва дълголетен ангажимент за образование на дамите за заболяването.

Само двама на петима души (42%) от запитаните са уверени в разпознаването на измененията в гърдите им, които биха могли да бъдат симптом за рак. Това демонстрира ново изследване измежду 19 000 дами извършено от Avon Products, Inc. Изводите демонстрират също, че има разлика в знанията измежду дамите в международен мащаб за това какви са признаците за рак на гърдата и по какъв начин да се понижи рискът от развиване на заболяването.

Световната здравна организация пресмята, че ракът на гърдата лишава живота на повече от 500 000 дами годишно, като този брой може да бъде доста понижен, в случай че ракът бъде открит на по-ранен стадий.

Въпреки че 73% от интервюираните дами декларират, че следят за появили се промени в гърдите си, доста от тях признават, че не са уверени в разпознаването на ранните признаци на рак на гърдата. Освен това, повече от половината от интервюираните (60%) биха се поколебали да потърсят медицински препоръки заради разстройване, боязън или липса на достъп до лекар-специалист.

Проучването открива също по този начин липса на познания, когато става въпрос за идентифициране на признаците и познаване на рисковете от рак на гърдата. Това може да се дължи на липса на информация - 30% от интервюираните заявят, че не им е била предоставена информация за това, че промени в гърдите им могат да бъдат причина за безпокойствие. Една четвърт (25%) считат, че поява на бучка е единственият симптом за рак на гърдата, който може да бъде разпознат без здравно съоръжение. Когато са помолени да посочат 10 общи признака на рак на гърдата, единствено 2% от запитаните дами са съумели да изброят всички 10 вярно.

Съществува слаба информираност за някои от значимите фактори в метода на живот, които биха могли да предотвратят появяването на рак на гърдата. Почти две-трети (64%) от участниците в анкетата не знаят, че упражненията могат да оказват помощ за понижаване на риска от насърчаване на рак на гърдата. 63% от интервюираните не знаят, че потреблението на алкохол е обвързвана с по-висок риск от рак на гърдата.

През последните 25 години Avon и " Фондация за дамите Avon " са дарили повече от 800 милиона $ в международен мащаб за дела, свързани с рака на гърдата, образовали са над 180 милиона дами за болестта и са финансирали прегледите при експерт на близо 20 милиона дами.
Изследването идва, откакто Avon започва новата си стратегия „ Обещанието на Avon против рака на гърдата " - актуализирана дълготрайна ангажираност за обучаване на дамите за здравето на гърдите, която надгражда идеята в поддръжката на битката с рака на гърдата. Avon ще работи с голям брой преподаватели, сътрудници, здравни организации и специалисти, с цел да обезпечи по-голяма социална осведоменост за заболяването и да се увери, че всяка жена знае по какъв начин да предприеме дейности.

Шери Маккой, основен изпълнителен шеф на Avon декларира: " Ранната диагностика е от решаващо значение в битката с рака на гърдата, само че нашето изследване открива, че дамите не познават рисковете и не знаят какви признаци да търсят. Искаме да променим тази липса на познания, като използваме силата на нашата световна мрежа от дами - 6 милиона представители на Avon и повече от 26 000 сътрудници - и нашите сътрудници в битката с рака на гърдата, с цел да образоваме дамите. Нашето заричане обрисува дълготрайния ни ангажимент да подсигуряваме, че всяка жена е наясно със здравето на гърдите си всеки ден. "

Д-р Пол Гос, ръководител на Научния съвещателен съвет на Фондация Avon и шеф " Изследване на рака на гърдата " в многопрофилна болница в Масачузетс, декларира: " Тези числа демонстрират какъв брой доста работа би трябвало да се свърши за повишение на осведомеността за рака на гърдата. Най-вече за неговите признаци, опасности и по какъв начин да бъдем загрижени за тях. Познаването на казуса е от значително значение. Ранното разкриване е най-ефективният метод за избавяне на живота и е от решаващо значение в битката с рака на гърдата. "

Чрез своето заричане (Avon Breast Cancer Promise), Avon се ангажира:
• Работейки в партньорство с специалисти по щедрост и експерти в областта на рака на гърдата да задейства най-голямото световно придвижване, ориентирано към това всеки да знае и схваща рисковете от рак на гърдата.
• Активиране на мрежата си от шест милиона представители и потребление на своите брошури и цифрови канали за подкрепяне на 50 милиона дами годишно - 250 милиона дами през идващите пет години - да разпознават ранните признаци на рак на гърдата.
• Подпомага всяка жена да знае по кое време и къде да потърси здравна помощ, като я свързва с локалните здравни служби и благотворителни организации или посредством финансираните от Avon стратегии на локално равнище за повишение на информираността и достъп до профилактика.



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР