По-малко от половин година, след като млади впечатляващите 44 млрд.

...
По-малко от половин година, след като млади впечатляващите 44 млрд.
Коментари Харесай

След 5 месеца с Мъск начело: Twitter вече струва наполовина по-малко

По-малко от половин година, откакто млади впечатляващите 44 милиарда $ за Twitter, Илон Мъск разгласи, че обществената мрежа коства все още коства по-малко от половината от това, оповестяват профилирани медии. Те се базират на имейл, с който милиардерът разказва на чиновниците нова стратегия за компенсиране на чиновниците с акции.

Предложението се базира точно на оценка за цената на компанията от 20 милиарда $. " Виждам явен, само че сложен път до реализиране на над 250 милиарда $ пазарна стойност ", написа Мъск в писмото, представено от The Information и Platformer.
 Какво сподели за метода, по който Илон Мъск ръководи Twitter шефът на Meta Марк Зукърбърг?
Какво сподели за метода, по който Илон Мъск ръководи Twitter шефът на Meta Марк Зукърбърг?

Какво чака от огромните промени в Twitter основателят на Фейсбук?

По думите му още през второто тримесечие компанията би трябвало да е на облага.

Какво значи това : На новината от Twitter може да се гледа по два метода. От една страна, хаосът в микроблогинг платформата от идването на Мъск насам явно коства скъпо - изключително на фона на солената цена, която той се опита, само че не съумя да предоговори. От друга страна, вероятно подценяване на компанията може да донесе огромни позитиви за сегашните чиновници при триумф на пазара.

Цифром и словом : Анализаторите дефинираха като прекомерно висока цената, която Мъск заплати за обществената мрежа през октомври. В момента, в който той влезе във притежание, в Twitter започнаха огромни съкращения на разноски - 5200 чиновници напуснаха или бяха освободени в границите на по-малко от три месеца (от общо 7500 при покупката на компанията). Половината от тях бяха съкратени в границите на един ден през ноември.
 Twitter изхвърли от бизнеса приложенията, които в миналото го избавиха
Twitter изхвърли от бизнеса приложенията, които в миналото го избавиха

Социалната мрежа на Илон Мъск промени със задна дата разпоредбите си, с цел да ги " убие "

Според Мъск това е било неотложно, тъй като Twitter е щял да стигне до загуба от 3 милиарда $ годишно и освен това състояние компанията е имала пари за едвам 4 месеца. Милиардерът обаче направи ред промени в продукта, в това число - върна в обществената мрежа консуматори, отстранени по-рано поради расистки, ксенофобски и други неприемливи изявления и дейности.

Това докара до отлив на консуматори и рекламодатели, а точно от рекламата идваха 91% от приходите на компанията през второто тримесечие на 2022 година - последното, за което има информация. Twitter към този момент не е обществена компания и не оповестява данни, отбелязва The Street. Опитите да се компенсират приходите с обновената платена услуга Twitter Blue бяха затруднени от всевъзможните проблеми, които изникнаха към нея - по този начин едвам през последните дни тя е налична световно, въпреки да беше оповестена още в края на предходната година.
 Мъск продължава да редуцира в Twitter
Мъск продължава да редуцира в Twitter

Преди месец и половина той съобщи, че няма да освобождава повече чиновници

Според Мъск обаче бизнесът още веднъж е почнал да влага пари в платформата му.

От друга страна : Ако милиардерът не лъже, то оценка в границите на 20 милиарда $ за компанията е добра вест за оставащите ѝ чиновници, които по този начин или другояче трябваше да се съгласят на изключителни работни часове и съществено натоварване поради съкращенията.

Практика, публикувана най-вече в стартъпите, е чиновниците да могат да купуват акции на занижена цена. Идеята на Мъск е чиновниците да могат да продават акциите си " на всеки шест месеца въз основа на оценка от трета страна " в границите на избран времеви прозорец и с предел на общия брой акции, които могат да бъдат продадени. Това е развой, който той към този момент ползва сполучливо в друга своя огромна компания - SpaceX.
 Проблемите за Tesla се натрупат, до момента в който Илон Мъск се разсейва с Twitter
Проблемите за Tesla се натрупат, до момента в който Илон Мъск се разсейва с Twitter

Автомобилната компания понижи производството си в Китай

Казано най-просто, в този момент Twitter коства на ниска цена на чиновниците си и по този начин те би трябвало да се стимулират в допълнение компанията да увеличи своята стойност, с цел да могат да продават добитите акции скъпо. Поне в случай че всичко мине по метода, по който го разказва Илон Мъск.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР