По-малко от месец преди евроизборите цифрите са тези, които рамкират

...
По-малко от месец преди евроизборите цифрите са тези, които рамкират
Коментари Харесай

Проучване: Икономически песимизъм властва сред европейците преди изборите за Европарламент

По-малко от месец преди евроизборите цифрите са тези, които рамкират континента и дават по-точна визия за положението на съюза и най-много за настроенията и опасенията на евентуалните гласоподаватели. Според данните от изследване, извършено от " Би ви ей Ексайт " (Bva Xsight) за медиен консорциум отпред с френско-германската телевизия Арте, 41 на 100 от европейците се безпокоят главно за здравето си. На второ място се подреждат войната и покупателната дарба наред с екологичните тематики. Налице обаче са разлики при обособените райони и полове.

За здравето си се безпокоят 45 на 100 от дамите по отношение на 38 на 100 от мъжете. Страни като Полша (59 на сто), Литва (56 на сто), Латвия (54 на 100 ) и Естония (49 на сто) се опасяват най-вече от войната поради близостта си с Украйна. Тези опасения споделят също Германия и Италия, където 43 на 100 от интервюираните я поставят на второ място, съобщи Българска телеграфна агенция.

Всеки четвърти европеец се опасява за личните си стопански благоприятни условия. Във Франция (40 на сто), Белгия (36 на сто), Гърция (35 на сто), Испания (31 на сто) и Португалия (33 на сто) тези страхове нарастват. В Италия делът на опасяващите се за икономическото си благополучие е 23 на 100. Италианците пък се безпокоят повече за околната среда (31 на сто) и виждат битката против климатичните промени като един от целите на Европейски Съюз в 59 на 100 от случаите (спрямо 43 на приблизително европейско равнище).
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР