По-малко от месец остава до промените в Конституцията. Текстовете влизат

...
По-малко от месец остава до промените в Конституцията. Текстовете влизат
Коментари Харесай

Остава по-малко от месец до промените в Конституцията

По-малко от месец остава до измененията в Конституцията. Текстовете влизат в зала още при започване на октомври. По кои въпроси има консенсус и по кои – не?

След броени дни измененията в Конституцията влизат в зала, разгласи един от вносителите - Делян Пеевски. „ Много скоро ще имаме първо гласоподаване, изтичат периоди, втората седмица на идващия месец, или даже първата, ще минем първо гласоподаване, сред първо и второ ще вършим промени. Нека да чуем президента за какво приказва през представители а не персонално “, сподели той.

Трябва ли в главния закон ясно да се запише участието на България в Европейския съюз и НАТО?

Първата седмица на октомври е срокът и на Политическа партия - Демократична България. „ Чакаме венецианската комисия да мине началото на октомври и по-късно Конституцията може да мине на първо четене “, сподели Кирил Петков.

Опозицията обаче беше безапелационна - няма да поддържа плана и по този начин ще отстрани опцията за бързи промени.

„ И двете страни – и Министерски съвет, и президентът нарушават разделянето на управляващите. Мерят си силите и желаят да овладеят службите “, сподели Корнелия Нинова и разгласи, че от левицата няма да поддържат измененията.

Напрежението сред президента и кабинета продължава

По-рано през днешния ден и хората на президента се изрекоха негативно за измененията, които изземат функционалности на президента във връзка с службите.

Още през вчерашния ден стана ясно, че измененията може да минат на първо четене в зала още преди локалния избор.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР