По-малко от месец остава до откриването на зимните олимпийски игри

...
По-малко от месец остава до откриването на зимните олимпийски игри
Коментари Харесай

Проф. Митев: Олимпийските игри са скъпи, но решават важни политически и социални задачи

По-малко от месец остава до откриването на зимните олимпийски игри в Пьончан (Корея). Организирането на най-големия състезателен конгрес с всеки цикъл става все по-скъпо. Доколко влагането на толкоз доста пари влиае върху олмипйските полезности и идеали, разяснява пред Радио София проф. Лозан Митев - учител по История на спорта в Националната спортна академия " Васил Левски ":

Олимпийските игри, с изключение на директните стопански изгоди, свързани с развиването на туризма, на стопанската система, на инфраструктурата, които се виждат до 2-3-5 години, имат и дълготрайни културни, политически ползи и насоки. Олимпиадата в Сеул, да вземем за пример, съставлява един от най-значимите, повратни исторически мигове в развиването на Корея. Корейците, китайците одобряват тези Олимпийски игри, тъй като те вземат решение доста по-мащабни политически, обществени и културни задания, както в техните страни, по този начин и в целия район. Именно Игрите в Сеул отвориха корейската стопанска система за Европа и за света.

 проф. Лозан Митев Олимиадите са скъпи и те пораждат огромни проблеми в самото интернационално олимпийско придвижване. Затова и новата политика на МОК, която е съсредоточена върху документа " Дневник 2020 ", ясно и тъкмо акцентира нуждата от преразглеждане модела на организация на Олимпийските игри, посочи проф. Митев. Същевременно той не чака корейците да изпитат такива усложнения при организацията и провеждането на идната зимна Олимпиада, които биха изпитали други страни, в които няма задоволително ясна идея за смисъла и смисъла на този конгрес в съответната действителност.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР