По-малко от един процент от населението в Гърция има имунитет

...
По-малко от един процент от населението в Гърция има имунитет
Коментари Харесай

Проф. Панайотопулос: Децата и младите трябва да се заразят, за да изградят имунитет

 По-малко от един % от популацията в Гърция има имунитет към новия ковид. Тези данни, представени от Българска телеграфна агенция, оповести пред локалната телевизия " Скай “ Такис Панайотопулос, член на комисията за Covid-19 на гръцкото министерство на опазването на здравето и почетен професор на Националния институт по публично здраве.

Като разказа утрешния ден след повдигането на ограничаващите ограничения, проф. Панайотопулос сподели:

" Досега задачата беше да се приключи циркулирането на вируса. Оттук нататък задачата е следеният ход на вируса на ниски до умерени нива, а в случай че забележим, че те отново се подвигат, ще би трябвало да се вземат още веднъж ограничения. Надяваме се обаче, че ще има контролирана циркулация на вируса, като в следствие хората ще получават имунитет и малко по малко по този начин ще изградим имунитет в гръцкото население ".

Ученият означи, че лятото е идеалният сезон за това, тъй като високата температура способства за по-умерената циркулация на вируса.

" Решаващо при тази първа вълна е да се заразят хората, които е открито, че ще се разболеят леко, като децата и младите, а в същото време да се вземат строги мерки заразяването да не премине към групи във висок риск. Това ще дефинира и дали сме съумели ", акцентира проф. Панайотопулос.

Той означи, че главният принцип на държание е дистанцията и спазването на хигиеничните ограничения.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР