По-малко от две седмици остават до крайния срок за кандидатстване

...
По-малко от две седмици остават до крайния срок за кандидатстване
Коментари Харесай

Остават десет дни до крайния срок за кандидатстване за пълна стипендия за социални предприемачи

По-малко от две седмици остават до крайния период за кандидатстване за  първата по рода си у нас цялостна стипендия за обществени бизнесмени. Тя се дава от NOVA и Executive MBA (EMBA, магистратура за управителни кадри) на Американския университет в България (АУБ). Повод за учредяването ѝ е отбелязването на 20-годишнината на влиятелната магистърска стратегия, с извънредната медийна поддръжка на NOVA. Стипендията NOVA ЕМВА Scholarship ще покрие 100% от таксата за образование в EMBA, а нейната цел е да насърчи бъдещи и сегашни бизнесмени да работят върху решаването на обществени проблеми. Желаещите да се включат в подбора за стипендията могат да подават документи до 15 септември.

Учредителите разясняват, че ролята на общественото предприемачество, при което облагата не е главен приоритет, изисква нов вид самодейно водачество. То допуска старания за понижаване на бедността, поощряване на институционална смяна, насърчаване на включването, овластяване на дамите и запазване на околната среда. Като приготвя нов вид обществени бизнесмени, ЕМВА програмата дава отговор на една насъщна социална нужда

„ Инициативата дава изключителна опция за новаторско и обвързаното с процедура образование на младите обществено ангажирани хора след явяване на специфичен конкурс “, показва Момчил Карпузанов, научен шеф на ЕМВА  програмата. „ Участниците би трябвало да дават отговор на всички общи условия за записване в ЕМВА, а в допълнение следва да заявят присъединяване и за стипендията. Кандидатите, присъединили се в NOVA EMBA Scholarship, ще бъдат оценени от жури с членове преподаватели и чиновници от АУБ, както и представители на Нова Броудкастинг Груп. 

За присъединяване в състезанието претендентите би трябвало да приготвят бизнес проект в размер от 5 000 до 6 000 думи, който показва тяхна предприемаческа самодейност с детайли като обществена или екологична задача, иновация, резистентност, ангажираност на заинтригуваните страни, премерване на общественото влияние, финансово и оперативно ръководство, изпълнимост и партньорства за съдействие. Проектът би трябвало да разказва доизграждане на към този момент действителен или начало на нов бизнес, който взема решение обществен проблем. Кандидатите следва да приложат свое професионално обобщение, както и документ за притежаване на британски език. Заинтересованите могат да аплайват за стипендията, преди да бъдат признати в програмата и ще я получат откакто бъдат утвърдени за банкет. 

Журито на състезанието ще прегледа всички кандидатури и ще избере петима финалисти. Стигналите до заключителната фаза ще показват своите планове онлайн пред членовете на журито в Центъра за обучение и просвета „ Илиев “ в Студентски град, София, на 30 септември. Името на спечелилия ще бъде оповестено не по-късно от 6 октомври, а награждаването ще бъде на 20 октомври по време на специфичната церемония вечер във връзка 20-годишнината на магистърската стратегия по бизнес администрация за управителни фрагменти на АУБ. 

Проектите на претендентите следва да бъдат качени на:

Имейл за въпроси:

За Американския университет в България (АУБ):

Вече над 30 години Американският университет в България, основан от визионери от България и Съединени американски щати, образова млади гении, които да трансформират света към по-добро, и отстоява своето мото „ Напред и нагоре “. Визията му е да се развива като център за върхови достижения в усвояването на познания, преподаването и екипната работа в Югоизточна Европа. АУБ дава висококачествено американско обучение по системата Liberal Arts.  При този модел  на висше обучение студентът е в центъра на образованието, а целите са стимулирането на сериозното мислене, дейното учене и творчеството. Университетът предлага 14 бакалавърски стратегии в Благоевград, както и магистърска стратегия по бизнес администрация за управителни фрагменти в София.

АУБ разполага с най-хубавата университетска база в района: удобни общежития, отличения с награди студентски център „ Америка за България “ и най-голямата англоезична библиотека в Югоизточна Европа. Днес в университета се образоват близо 1000 студенти от над 40 страни, а преподавателският състав надвишава 70 души от над 20 страни. Всяка година АУБ дава близо 5 млн. щ.д. за стипендии и финансово подкрепяне на най-хубавите студенти и по този начин предизвиква равните благоприятни условия. Висшето учебно заведение поддържа стратегии за продан с някои от водещите университети в Съединени американски щати, измежду които Корнел, Йейл, Станфорд, Принстън и други АУБ е упълномощен както в Съединени американски щати от New England Commission of Higher Education, по този начин и в Европа от българската Национална организация за оценяване и акредитация. В резултат сполучливо приключилите студенти получават двойна тапия – за Съединени американски щати и Европа. АУБ заема водещи позиции в рейтинговата система на българското Министерство на образованието и науката. Общо приключилите Американския университет в България за 30 години са над 5000 души, сплотени в световна общественост и интензивно подкрепящи развиването на своята Алма матер. Възпитаниците на висшето учебно заведение заемат управителни позиции в интернационалните компании, развиват сполучливо личен бизнес или не престават образованието си в влиятелни университети в целия свят. Сред техните работодатели са Министерският съвет на Република България, Българската национална банка, Организацията на обединените народи, Световната банка, Microsoft, SAP, Citibank, CNN, The New York Times, bTV и други

Кратка информация и история:

Мисия и полезности:   

Разяснение на моделa на обучение:   

АУБ в София:   

Защо бъдещи студенти избират АУБ:  

За спомагателна информация – Албена Кехайова тел.: 073 888 215 или мобилен: 0888 80 17 48.    

За Нова Броудкастинг Груп

Нова Броудкастинг Груп e една от най-големите мултиплатформени медийни и софтуерни компании в България, част от United Media, член на водещия телекомуникационен и медиен оператор в Югоизточна Европа United Group. Развива се извънредно динамично и предлага на клиентите и сътрудниците си огромно многообразие от телевизионни канали, радио станции, уеб страници, цифрови платформи и печатни медии. Нова Брудкастинг Груп има съглашения за съдействие с Американската организация за световни медии, CNN и DW . ПРОМЯНАТА е най-голямата обществено виновна самодейност на компанията в партньорство с фондация Reach for Change Bulgaria . Тя се реализира от 2014 година насам и е помогнала на над 260 000 деца и младежи от цялата страна. NOVA е модернист в програмирането и пионер в налагането на доста интернационалните формати у нас. Подкрепата на българските филми и сериали се трансформира в запазена марка на компанията, а авторските уеб продукции и видео планове допълват богатото портфолио на групата. Зад посланието “Довери се на опита ” стоят одобрени публицисти с задачата да осведомят обективно. Спортните канали и платформи на Нова Броудкастинг Груп оферират достъп на феновете и онлайн потребителите до едни от най-атрактивните шампионати. Първият премиум заплатен състезателен пакет на пазара DIEMA EXTRA обезпечава богато спортно наличие в общо 4 канала: DIEMA SPORT, DIEMA SPORT 2, DIEMA SPORT 3 и TRACE SPORT STARS , а абонаментната стрийминг платформа PLAY DIEMA XTRA подсигурява безграничен достъп до каналите онлайн и в HD качество.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР