По-малко от два месеца, след като Франция прекрати задължителното носене

...
По-малко от два месеца, след като Франция прекрати задължителното носене
Коментари Харесай

Френски курорти връщат маските на открито

По-малко от два месеца, откакто Франция приключи наложителното носене на маска навън, няколко крайбрежни курорта върнаха задължението заради битката с четвърта вълна от инфекции с C0VID-19.

Районът Финистер на Бретан, който включва градовете Кампер, Морле и Брест, стана последният в понеделник, който подреди на хората да си рокриват устата и носа навън след скок в случаите на ковид от началото на летните ваканции, съобщи Агенция Франс Прес.

Със своето атлантическо крайбрежие Бретан е една от най -популярните дестинации във Франция. Властите във Финистер обявиха, че броят на случаите на 100 000 поданици се е нараснал четири пъти сред 30 юни и 30 юли - от 19 на 90.
Снимка: EPA
Миналата седмица маските също станаха наложителни навън в региона на Морбиан, който обгръща град Ван, и Кот д'Армор, в това число Динан и Сан-Брийо. Други области, които са възобновили наложителното носене на маски навън, включват средиземноморския остров Корсика, в подножието на Пиренеите, на границата с Испания и езерото Анси, в подножието на Алпите.

Здравните управляващи в Корсика обявиха във вторник, че лечебните заведения ще стартират да анулират плановите интервенции, защото се борят с притока на пациенти с Коронавирус.

Те намират причина в разпространяването на разновидността „ Делта “ за степен на заболеваемост от 830 случая на 100 000 души в северната част на острова в съпоставяне със приблизително за страната 224 случая на 100 000 души.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР