По-малко от 48 часа преди старта на изборния ден, се

...
По-малко от 48 часа преди старта на изборния ден, се
Коментари Харесай

Скандал след доклад от ДАНС за злоупотреба с изборните машини

По-малко от 48 часа преди старта на изборния ден, се развихри скандал с машините, които ще бъдат употребявани за идния избор. 

Напрежението се нажежи до алено след отчет от ДАНС, съгласно който заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е свалил кодовете на машините за идния избор, записал ги е в телефона си и на флашка. За това съобщи Тошко Йорданов от " ИТН ".

„ В отчета излиза наяве, че на 25-и - два дни, откакто ЦИК направи обществено генериране на така наречен хешкод, който е един от ключовете за отбрана на машините, заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов влиза в залата, повтаря цялата процедура, снима с телефона си, смъква информацията на флашка. Ето по какъв начин се манипулират машини ”, уточни Тошко Йорданов от " ИТН ".

„ Заместник-министърът на електронното ръководство на ПП-ДБ е свалил кодовете, записал ги с телефона си, свалил си ги на флашка и в този момент единствено мога да допускам къде са. На тези избори, които идват, не би трябвало да има нито една машина, тъй като всички машини са компрометирани ”, безапелационен е Йорданов.

„ Помните ли записа на Политическа партия по какъв начин действителният им % е 7 и по какъв начин са изгърмели един план на Слави и са взели един бутон. Този Стойнов незабавно би трябвало да бъде задържан. Прокуратурата би трябвало да се задейства, тъй като е осъществен държавен прелом на два пъти на избори с машини ”, добави депутатът от Има Такъв Народ.

ДАНС би трябвало да сезира прокуратурата, в случай че не го е направил. Изключително скандално, съобщи Десислава Атанасова от ГЕРБ и продължи: Надявам се ПП-ДБ да се разграничат от този човек. Справката на ДАНС споделя, че има запис.

Минути по-рано ръководителят на ПГ на " ИТН " Тошко Йорданов заяви, че от отчет на ДАНС излиза наяве, че заместник-министърът на електронното ръководство Михаил Стойнов е свалил кодовете на машините, записал ги е на телефона си, записал ги е на флашка.

" Всички са компрометирани ”, съобщи Тошко Йорданов и дефинира дейностите на заместник-министъра като държавен прелом.

Десислава Атанасова сподели още, че към този миг не могат да кажат по какъв начин ще започва изборния развой.

Това, което се случва е нечувано в българската история. На процедура, в случай че не се откри решение да няма машини, изборите ще бъдат безусловно опорочени и би трябвало да бъдат касирани на всички места. Това разяснява пред публицисти Делян Пеевски , съпредседател на ПГ на Движение за права и свободи след съвещание на Председателския съвет. " Това, с което ни срещна ръководителят на Народното събрание, е по какъв начин един заместник-министър си е снимал целия развой по сорс кода и в този момент някои имат двата кода и може да направи една огромна ала-бала в страната ", съобщи Пеевски.  

Машините явно се компрометираха през днешния ден с този отчет, който излезе на ДАНС. Това сподели пред публицисти в Народното събрание водачът на „ Възраждане “ Костадин Костадинов.

Правителството на Денков би трябвало да подаде оставка неотложно поради пробива в националната сигурност, осъществен от негов чиновник и то почитан, счита Костадинов.

" Днес стана ясно по какъв начин се фалшифицират резултатите от гласуването с машини на изборите. При това се фалшифицират от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “. " Това написа в своя Фейсбук профил водачът на " ИТН " Слави Трифонов. 

" Цялото това закононарушение е било снимано от охранителните камери на залата. И това към този момент е доказателство, че изборите в България се фалшифицират. Фалшифицират се от ПП-ДБ. В момента всеки един от ПП-ДБ, може да има този код и всяка една машина може да бъде манипулирана във всеки един миг, без значение в коя точка на страната се намира. ", написа Трифонов.

" Това е държавен прелом. Спомняте ли си какво споделиха същите тези в оня запис. Ето това е онази „ ала-бала “, безапелационен е водачът на " ИТН ".

На Председателския съвет са участвали ГЕРБ-СДС, " Възраждане “, " Българска социалистическа партия за България “ и " ИТН “ (ИТН), както и Мария Габриел, която сега извършва функционалностите на министър председател, и министърът на електронното управление Александър Йоловски.

 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР