По-малко от 24 часа остават до началото на 49-ото Народно

...
По-малко от 24 часа остават до началото на 49-ото Народно
Коментари Харесай

Кой ще е председателят на 49-ото Народно събрание?

По-малко от 24 часа остават до началото на 49-ото Народно заседание, а политическите партии се въздържат от публични мнения за това кого ще поддържат за ръководител на Народното събрание.

Според източници на " По света и у нас " номинацията на най-голямата парламентарна група - тази на ГЕРБ-СДС, ще е Росен Желязков. Към момента, обаче, няма публично удостоверение от страна на групировката.

По традиция в деня преди първото парламентарно съвещание политическите сили от новия парламент се събират, с цел да обсъдят номинациите за ръководител и поддръжката към него. Към момента, обаче, няма удостоверение за това дали ще има или не такава среща.

Подробности вижте във включването на Десислава Маркова.

Председателят на новото национално заседание би трябвало да бъде определен в границите на първото му съвещание, а всички парламентарни групи имат право на свои заместник-председатели.

В 49-ото Народно заседание влизат шест политически обединения.



Първото съвещание на новия парламент е планувано за на следващия ден в 10 часа сутринта. То ще стартира с послание на президента Румен Радев към новоизбраните депутати и политически заявления на парламентарните групи, след което би трябвало да се пристъпи към процедурата по желание на ръководител и заместник-председатели.

Българска национална телевизия ще предава онлайн откриването на 49-ото Народно заседание. Всичко за началото, упованията и компликациите пред новия парламент, гледайте на следващия ден от 8 сутринта по БНТ1 и на bntnews.bg в коментарното студио " Формулата на властта ".

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР