По-малко от 24 ч. след изборите на 14 ноември заваляха

...
По-малко от 24 ч. след изборите на 14 ноември заваляха
Коментари Харесай

По-малко от денонощие след вота: Заваляха първите оставки

По-малко от 24 ч. след изборите на 14 ноември заваляха и първите оставки. Партийни водачи поеха отговорност за резултатите на вота.

Председателят на „ Да, България “ Христо Иванов , както и нейното управление подадоха оставка.

„ Резултатът е извънредно неприятен, доста съществено оттегляне, по отношение на резултатите на 11 юли и на 4 април. Не може да бъде оценен по различен метод с изключение на сериозен удар по способността на „ Демократична България “, с които се е натоварила “, разяснява Иванов.

„ Абсолютно обикновено е след тези изборни резултати цялото управление, Изпълнителният съвет и водачът на партията да си подадат оставката. Това и направихме. Единодушно. Всички. Което би трябвало да подчертае още един път, че ние не сме ръководени от нашето его, желанието да се забележим на никое място. Просто желаеме да съблюдаваме правилата, които са естествени за една европейска политика “, разяснява Веселин Калановски от Изпълнителния съвет на „ Да, България “.

Иванов ще предложи на бъдещата парламентарна група да се даде поддръжка за бъдещо ръководство с мандата на „ Продължаваме промяната “.

Избор на ново управление ще има и в останалите партии от „ Демократична Българя “ . ДСБ и „ Зелено придвижване “. Трус и при социалистите . Кристиан Вигенин подаде оставка като началник на предизборния щаб на Българска социалистическа партия.

„ Резултатите от изборите към този момент се изясниха, въпреки да не са дефинитивни. Не постигнахме задачите си. И не забравяйте, имаме още работа – в неделя следва балотажът сред Румен Радев и Анастас Герджиков “, написа Вигенин.

Други знакови социалисти пък желаеха оставката на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Един от тях е представителят на служебното държавно управление Антон Кутев. В изборната нощ Нинова сподели, че не е момента за това.

Цялото управление на също подаде оставка след слабите резултати на изборите „ две в едно “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР