По-малко от 12 процента от гражданите на Тунис гласуваха на

...
По-малко от 12 процента от гражданите на Тунис гласуваха на
Коментари Харесай

Рекордно! Под 12% от гражданите на Тунис гласуваха за парламент

По-малко от 12 % от жителите на Тунис гласоподаваха на парламентарните избори в неделя.

Избирателната комисия разгласи, че правото си на глас са упражнили едвам 11,4 на 100 от гласоподавателите. Президентът на северноафриканската страна Каис Сайед ( на снимката) съобщи, че извънредно ниската изборна интензивност се дължи на недоверието на гласоподавателите в органа на законодателната власт, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Критиците на водача на Тунис обявиха, че празните изборни секции са индикация за публичното отрицание към политиката на президента.

Опозиционни партии приканиха Сайед да подаде оставка, като обявиха, че вотът е бил голям неуспех и че единственият излаз от рецесията са предварителни парламентарни и президентски избори. Президентът отхвърли тези обвинявания и назова критиците си " предатели ".

" Почти деветдесет % не гласоподаваха. Това е доказателство, че тунизийците към този момент нямат доверие на тази институция. През последното десетилетие Народното събрание бе една неуместна институция и страна в страната ", посочи Каис Сайед.

" Популярността ни е по-голяма от тяхната ", сподели президентът на среща с премиера Нажла Буден.

Сайед разпусна Народното събрание през 2021 година, като това му деяние бе подкрепено от въоръжените сили.

Президентът упрекна депутати в това, че са приемали огромни суми пари в подмяна на пробутване на закони.

Президентът вкара предходната година нова политическа система, в която ролята на Народното събрание е съществено понижена. Парламентът, определен в неделя, ще разполага с лимитирани пълномощия.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР