По-малко от 1% учители са под карантина заради заболяване от

...
По-малко от 1% учители са под карантина заради заболяване от
Коментари Харесай

По-малко от 1% учители и ученици под карантина в началото на учебната година

 По-малко от 1% учители са под карантина поради заболяване от COVID-19 или контакт със инфектиран при започване на образователната година. Те са 0,66 % от общия брой педагогичен експерти в страната. Най-висок е делът на карантинирани преподаватели в област Търговище - 1,42%. Малко над 1% са учителите в областите Видин и Ямбол, които не са в учебно заведение поради пандемията. Почти няма инфектирани или контактни преподаватели в област Габрово (0,33%) и Русе (0,39%).

Още по невисок е процентът на поставените под карантина възпитаници в страната – 0,31%. Най-много са останали в къщи в областите Силистра и Разград – по 0,53%.

Министерството на образованието и науката (МОН) има достъп до настоящите данни за карантинираните учители и възпитаници въз основа на съглашение с Министерството на здравеопазването и " Информационно обслужване “ АД за продан на статистическа информация. Тя се дава само систематизирана и без никакви персонални данни.

Всекидневното следене на заболяемостта в страната, в обособените области, обитаеми места и учебни заведения е належащо, с цел да се обезпечи локалният метод, заложен в насоките за работа на просветителната система в изискванията на пандемия. Решенията за прекосяване към образование от разстояние в електронна среда на паралелка, випуск или цяло учебно заведение ще бъдат гъвкави и ще се взимат въз основа на справедлива информация за епидемиологичната обстановка на допустимо най-ниско равнище.

До момента министърът на образованието и науката не е издал заповед за прекосяване към отдалечени занятия на цели випуски или учебни заведения по медицински аргументи. Директорите на учебни заведения имат право да взимат такива решения за обособени паралелки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР