По-малко от 1% учители са под карантина заради заболяване от

...
По-малко от 1% учители са под карантина заради заболяване от
Коментари Харесай

Карантинирани са 0.6% от учителите и 0.3% от учениците

По-малко от 1% учители са под карантина поради заболяване от Covid-19 или контакт със инфектиран при започване на образователната година. Те са 0.66 % от общия брой педагогичен експерти в страната. Най-висок е делът на карантинирани преподаватели в област Търговище – 1.42%. Малко над 1% са учителите в областите Видин и Ямбол, които не са в учебно заведение поради пандемията. Почти няма инфектирани или контактни преподаватели в област Габрово (0.33%) и Русе (0.39%).
По-нисък е делът на поставените под карантина възпитаници в страната – 0.31%. Най-много са останали в къщи в областите Силистра и Разград – по 0.53%.
Министерството на образованието и науката (МОН) има достъп до настоящите данни за карантинираните учители и възпитаници въз основа на съглашение с Министерството на здравеопазването и " Информационно обслужване “ АД за продан на статистическа информация. Тя се дава само систематизирана и без никакви персонални данни.
Всекидневното следене на заболяемостта в страната, в обособените области, обитаеми места и учебни заведения е належащо, с цел да се обезпечи локалният метод, заложен в насоките за работа на просветителната система в изискванията на пандемия. Решенията за прекосяване към образование от разстояние в електронна среда на паралелка, випуск или цяло учебно заведение ще бъдат гъвкави и ще се взимат въз основа на справедлива информация за епидемиологичната обстановка на допустимо най-ниско равнище.
До момента министърът на образованието и науката не е издал заповед за прекосяване към отдалечени занятия на цели випуски или учебни заведения по медицински аргументи. Директорите на учебни заведения имат право да взимат такива решения за обособени паралелки.



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР