По-малко хора на средна възраст умират от рак, отколкото когато

...
По-малко хора на средна възраст умират от рак, отколкото когато
Коментари Харесай

Значително нарастване на четири вида рак в Обединеното кралство, но по-малко умират от болестта

По-малко хора на междинна възраст умират от рак, в сравнение с когато и да било за последните 25 години, макар че случаите нарастват заради фактори като затлъстяване, споделят откривателите.

Ново изследване от Cancer Research UK и оповестено в British Medical Journal (BMJ) откри, че смъртността от заболяването измежду хората на възраст от 35 до 69 години е спаднала внезапно с помощта на скрининга, по-добрите лекувания и политики ориентирани към прекъсване на тютюнопушенето. Проучването в Обединеното кралство обаче предизвестява, че подобренията в преживяемостта се забавят, до момента в който случаите на рак се усилват, с 57% скок при мъжете и 48% скок при дамите за 25-годишния интервал.

През 1993 година при мъжете са регистрирани към 55 014 случая на рак, само че през 2018 година това нараства до 86 297, до момента в който при дамите нарастването е от 60 187 на 88 970. Изследователите споделиха, че нарастванията се дължат основно на повишението на рака на простатата и гърдата, частично с помощта на проби и скрининг, в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР