По-малкият въпрос е ще съберем ли 121 гласа в деня

...
По-малкият въпрос е ще съберем ли 121 гласа в деня
Коментари Харесай

Христо Иванов за третия мандат: Технически кабинет, не коали...

По-малкият въпрос е ще съберем ли 121 гласа в деня Х. По-важно е какво ще стане в деня Y, съобщи водачът на " Демократична България "

 

" Никога не сме прекъсвали разговора с Политическа партия по значимите национални въпроси. Това става със съществено изпитание по отношение на това, което е значимо, а не с партиен егоизиъм. Можем да водим разговор, само че без да вършим взаимни отстъпки с значимите задания ".

Това съобщи водачът на " Демократична България " Христо Иванов в предаването " Тази заран " по bTV във връзка опцията да получи третия мандат за сформиране на държавно управление и идни възможни договаряния.

" Предизвикателството е подготвени ли сме поради петте национални задания да не създадем коалиция, само че механически да съберем един кабинет. В него да има хора, за които е ясно кой носи политическото доверие. А те имат задачата да свършат дадена работа за опреледено време ".

Това на процедура няма да е коалиция и обединяване, в което няколко политически сили да ръководят дружно страната, а излизане от рецесията с общ кабинет, макар известните разлики, разясни Иванов. Който и да получи мандата, ще би трябвало да търси формула, с която да получи доверие на огромните политически сили, добави той.

" По-малкият въпрос е ще съберем ли 121 гласа в деня Х. По-важно е какво ще стане в деня Y. Това няма да е съдружен кабинет, а кабинет, който да се оправи с политически задания оттатък политическото разделяне. Политическа партия направиха това със своята декларация. Това е задоволителен инструментариум, в случай че има благосклонност,  Не се случи, тъй като предстоят избори ".

На въпроса какво следва за Демократична България, в случай че Българска социалистическа партия получи третия мандат, Христо Иванов отвърна, че партията ще беседва по предпочитаните за нея тематики, без значение кой ще е мандатоносителят. Приоритетите са: законноста и промяната в прокуратурата, стопански курс на страната, ясна позиция във връзка с съветската експанзия и модернизиране на българската войска.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР